Udrea a discutat cu Orban despre facilitarea accesului Ungariei la Marea Neagra

Marti, 20 Iulie 2010, ora 02:03
1874 citiri
Udrea a discutat cu Orban despre facilitarea accesului Ungariei la Marea Neagra

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, s-a intalnit, luni, la Budapesta, cu premierul ungar Viktor Orban si vicepremierul Semjen Zsolt, discutiile vizand sustinerea unor proiecte comune la nivelul UE, dezvoltarea infrastructurii si facilitarea accesului Ungariei la Marea Neagra, informeaza Mediafax.

"Oficialii au apreciat ca suntem intr-o etapa in care trebuie sa vorbim despre pragmatism in relatiile bilaterale si despre sustinerea unor proiecte comune la nivelul Uniunii Europene, prin intensificarea cooperarii pentru accesarea fondurilor europene disponibile prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania, in special pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

In ceea ce priveste Strategia Dunarii, se va pune un deosebit accent pe imbunatatirea relatiilor economice intre cele doua state, prin realizarea unui coridor dunarean de transport intre Bucuresti si Budapesta si facilitarea accesului Ungariei la Marea Neagra.

Un alt palier al cooperarii economice vizeaza realizarea unui coridor feroviar de mare viteza pe culoarul Paris - Constanta si interconectarea retelelor de gaz si energie electrica", informeaza MDRT.

Elena Udrea se va intalni marti cu presedintele desemnat al Ungariei, Schmitt Pal, cu ministrul dezvoltarii nationale, Tamás Fellegi, cu ministrul economiei, György Matolcsy, precum si cu o serie de membri ai Parlamentului. 

#elena udrea, #ungaria, #premier, #infrastructura, #proiecte ue , #stiri Elena Udrea