Udrea a aprobat reabilitarea strazilor din Barlad

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 12:25
1724 citiri
Udrea a aprobat reabilitarea strazilor din Barlad

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat marti un contract de finantare in valoare de 70,6 milioane lei (circa 15 milioane euro), prin Programul Operational Regional (POR), pentru reabilitarea retelei stradale din orasul Barlad (judetul Vaslui), transmite NewsIn.

Proiectul isi propune cresterea gradului de accesibilitate in interiorul municipiului Barlad, conectarea orasului la reteaua drumurilor nationale si regionale, punerea in valoare si cresterea potentialului economic si social al municipiului precum si al arealului adiacent si cresterea gradului de siguranta a circulatiei si reducerea timpului de calatorie.

Astfel, va fi modernizata o retea stradala de 35,24 km, va fi reabilitata o suprafata totala de 266.457 mp cuprinzand strazi, trotuare, zone verzi si piste pentru ciclisti, se vor construi 66 de podete noi, vor fi create 26 de noi locuri de munca temporare si 48 de locuri de munca permanente.

Proiectul va acoperi sase cartiere din vestul orasului Barlad si aproximativ 19.500 oameni.

"Faptul ca se semneaza azi, 4 ianuarie 2011, la inceput de an, este un semnal pentru faptul ca vom acorda prioritate atragerii de fonduri europene. Ne bazam foarte mult pe aceste fonduri pentru a finanta proiecte de dezvoltare la nivelul intregii tari, proiecte ale autoritatilor publice locale.

Speram ca in acest an contractarea fondurilor UE sa mearga cel putin la fel de repede ca in anul trecut si apoi sa ajutpm autoritatile publice locale in implementarea proiectelor respective", a declarat ministrul Elena Udrea.

Totodata, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a reiterat faptul ca si-a propus ca pana la milocul acestui an sa reuseasca sa contracteze toate cele 4,3 miliarde euro care sunt alocate prin POR.

"In 2011 vom incerca sa spijinim autoritatile publice locale in derularea procedurilor de achizitii", a adaugat Elena Udrea.

#udrea, #reabilitare, #strazi, #barlad , #stiri Elena Udrea