Udrea: 150 de constructii de pe litoral, demolate

Luni, 09 August 2010, ora 12:39
2441 citiri
Udrea: 150 de constructii de pe litoral, demolate

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, spune pe blogul sau ca au fost demolate 150 de constructii improvizate de pe litoral "care tronau pe plaja", fara a avea toate avizele legale, si totodata ca isi doreste ca litoralul sa fie punctul forte al Romaniei, informeaza NewsIn.

"Acum cateva zile am vorbit cu niste prieteni care invitasera niste rude din Germania in tara si au mers cateva zile la mare. Mi-au spus ca, fata de ceea ce au auzit, realitatea arata mai bine: plaja este curata si nu mai exista padurea de constructii improvizate de acum cativa ani, faleza este si ea reabilitata si, in general, se simte un aer mai occidental. Asa si este, pentru ca am reusit sa demolam 150 de constructii care tronau pe plaja, fara a avea toate avizele legale", scrie Elena Udrea, luni, intr-o postare pe blogul personal.

Ministrul considera ca, in ceea ce priveste litoralul, "exista si lucruri bune si lucruri rele, indiferent ca vorbim despre infrastructura, despre plaje sau despre hoteluri".

"In ultimele saptamani, am avut un aflux de turisti la mare, varful fiind inregistrat in acest week-end, cu peste 160.000 de oameni prezenti. Grad de ocupare la cazare de aproape 100%", mai afirma ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

De asemenea, Udrea isi doreste ca litoralul sa fie punctul forte al Romaniei, pentru ca tarmul Marii Negre si Delta Dunarii trebuie sa atraga mai multi turisti straini, dar si sa ofere conditii foarte bune pentru milioanele de romani care vin in fiecare an.

"De aceea MDRT va continua sa investeasca zeci de milioane de euro, asa cum a facut-o si in ultimii 2 ani. Mi-as dori insa ca si din partea autoritatilor locale sa existe o mai mare disponibilitate de colaborare, pentru ca, in definitiv, avem acelasi obiectiv", precizeaza ministrul.

Totodata, in opinia Elenei Udrea, TVA-ul pentru cazarea la hoteluri de numai 9% reprezinta o sansa enorma pe care toti hotelierii de pe litoral o au, "dar pe care trebuie sa stie sa o foloseasca".

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#constructii, #demolare, #litoral, #plaja, #udrea , #stiri Elena Udrea