Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Udrea: 11,6 mil euro pentru sistemul de interventie de urgenta

Udrea: 11,6 mil euro pentru sistemul de interventie de urgenta

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a semnat miercuri, la Arad, un contract de 11,6 milioane euro pentru pentru achizitionarea de echipamente pentru imbunatatirea sistemului de interventie in situatii de urgenta in Regiunea Vest, la eveniment fiind prezent si premierul Emil Boc.

Conform autoritatilor, obiectivele proiectului sunt imbunatatirea capacitatii de raspuns prin reducerea timpului pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta, cu 30% in mediul rural si cu 40% in mediul urban, achizitionarea de echipamente specifice si cresterea gradului de siguranta al populatiei.

Valoarea totala a proiectului este de 11.620.494 euro, din care 8.144.409 euro finantare europeana nerambursabila, transmite corespondentul NewsIn. "Este un proiect extrem de important prin obiectul pe care il are. Este important sa trecem la modernizarea serviciilor de prevenire, de interventie in situatii de urgenta.


Cazurile complexe care au existat pana acum arata ca avem nevoie de o baza materiala moderna, capabila sa faca fata la situatiile de urgenta cu care ne confruntam din ce in ce mai des. Este un model pentru toate judetele din celelalte regiuni de dezvoltare", a declarat Elena Udrea.


Ministrul Dezvoltarii Regionale a mai spus ca institutia pe care o conduce gestioneaza 4,3 de miliarde de euro prin Programul Operational Regional. "Vrem ca toata aceasta suma sa fie contracta pana in anul 2012, pentru ca sa putem sa alocam din fondurile primite", a mai spus Udrea.


Prezent la semnarea contractului, primul-ministru Emil Boc a spus ca, in situatii de urgenta, timpul de reactie rapida si echipamentele aflate la dispozitia celor care intervin reprezinta factorii decisivi in salvarea unei vieti.


"Nimic nu e mai important in lumea asta decat salvarea unei vieti umane. Obiectivul este reducerea timpului de raspuns la 28 de minute in mediul rural si la 13 minute in urban. Sunt convins ca asta inseamna, in alti termini, zeci, sute, pe termen lung, mii de vieti, care vor fi salvate in situatii de urgenta.


Sa speram sa nu avem parte de multe situatii de urgenta, dar, inevitabil acestea apar, iar banii europeni, cu contributia de finantare nationala, vor fi in beneficiul locuitorilor din aceasta regiune", a declarat Emil Boc.


Proiectul, finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2007 - 2013, initiat de Asociatia de dezvoltare intercomunitara pentru managementul situatiilor de urgenta Vest, este localizat in Regiunea de dezvoltare Vest (judetele Timis, Caras Severin, Hunedoara si Arad) si va fi implementat pe o perioada de 18 luni.


In cadrul proiectului, vor fi achizitionate mai multe tipuri de echipamente: 14 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma, 2 autospeciale de interventie la accidentele colective si pentru salvari urbane, 4 autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), 4 autospeciale pentru descarcerari grele, 11 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si asistenta medicala, 4 ambulante de prim-ajutor, 5 ambulante de reanimare, echipamente pentru centrul de comanda si control, mai informeaza ministerul.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1088 ori