Turoperatorul TUI revine in Romania, din 2010

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 16:16
2291 citiri
Turoperatorul TUI revine in Romania, din 2010

Ministerul Turismului a semnat, saptamana trecuta, un parteneriat cu grupul TUI, in urma caruia turoperatorul german va reveni pe piata romaneasca incepand cu anul viitor, a declarat ministrul Turismului, Elena Udrea.

Astfel, in toamna acestui an, ministerul va edita in colaborare cu TUI un catalog in care va fi inclusa si Romania, transmite Mediafax.

De asemenea, Ministerul Turismului a negociat cu operatorul german Air Berlin aducerea, din primavara anului viitor, a unui charter care va aduce turisti germani pe aeroportul Kogalniceanu din Constanta.

In 2006, grupul TUI a renuntat sa mai aduca turisti in Romania si a scos din cataloagele de promovare statiunile turistice romanesti, nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, zgomotul si lipsa curateniei din localitati.

In urma unei prima intalniri avute in luna martie cu Elena Udrea, la Berlin, directorul general al firmei Danubius, sucursala din Romania a TUI, Tim Grosse, declara pentru MEDIAFAX ca autoritatile din turismul romanesc va trebui sa respecte patru conditii minimale pentru ca grupul german sa reinceapa sa opereze in Romania.

Prima dintre acestea era functionalitatea litoralului intr-un sezon bine definit, care sa inceapa cel mai tarziu pe data de 15 mai si sa se incheie pe 15 septembrie.

A doua conditie se referea la necesitatea unor zboruri directe intre orasele din Germania si Constanta, la preturi "competitive".

TUI a mai solicitat atunci ministrului Turismului si inceperea unor campanii de marketing comune, pentru o mai buna promovare a destinatiei Romania.

Ultima conditie a TUI a fost ca tarifele hotelurilor de pe litoralul romanesc sa fie "competitive", in contextul in care in Bulgaria, de exemplu, declinul turismului pe fondul crizei economice mondiale a determinat scaderea tarifelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#turoperator, #tui, #romania, #ministerul, #turismului, #udrea , #stiri Elena Udrea