TURISMUL MEDICAL ne va aduce 500 de milioane de euro in 2015 (Elena Udrea)

Joi, 14 Iulie 2011, ora 15:25
2274 citiri
TURISMUL MEDICAL ne va aduce 500 de milioane de euro in 2015 (Elena Udrea)

Pana in 2015, turismul medical va aduce la bugetul de stat incasari de 500 de milioane de eruo, intrucat este o forma de turism de mare potential, insa insuficient exploatata, a precizat ministrul Turismului, Elena Udrea, potrivit NewsIn. 

Potrivit datelor ANAT, in 2010 incasarile din turismul medical s-au ridicat, in Romania, la 250 de milioane de euro.

Anul trecut, circa 2-3% din turistii straini care ne-au vizitat tara au ales turismul medical (adica aproximativ 60.000 de turisti straini). Autoritatile spun ca 70% din turismul medical il reprezinta turismul balnear, restul fiind tratamentele stomatologice, chirurgia estetica si tratamentele impotriva imbatranirii.

"Din cercetarile facute pentru elaborarea brandului turistic al Romaniei, a reiesit ca avem un potential turistic mare, de a atrage turisti care practica aceasta forma de turism in Europa si in intreaga lume.

Trebuie sa folosim resursa medicala pe care o avem in Romania pentru a aduce aici turisti care calatoresc in scopul de a beneficia de tratamente medicale, fie mai ieftine, fie de mai buna calitate fata de cele din tara lor.

Cu aceasta ocazie, sigur ca acesti turisti viziteaza tara in care merg, cheltuie bani la locul de destinatie, acolo unde merg sa-si faca tratamentele, bani care merg nu numai pe contravaloarea serviciilor medicale, ci si pe celelalte activitati pe care le au ca turisti, pe perioada tratamentului medical", a precizat Elena Udrea.

Turismul medical este practicat de persoanele care calatoresc dintr-o tara in alta pentru interventii medicale, in functie de valoarea personala perceputa ca fiind de obtinut. Sistemele de sanatate actuale se afla intr-o criza accentuata, criza cauzata de factori diferiti in functie de fiecare tara.

Factorii cheie ai crizelor din sistemele de sanatate din intreaga lume sunt: costurile mari ale serviciilor, lipsa serviciilor de asistenta medicala, nevoia de servicii medicale de mai buna calitate, lipsa de personal in sectorul medical la nivel mondial, costurile farmaceutice ridicate, dar si lipsa masurilor de preventie la nivel mondial.

Potrivit datelor oficiale, 57 de tari se confrunta cu o criza severa a personalului medical. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca lipsesc cel putin 2,36 milioane de furnizori de servicii medicale si 1,89 milioane de angajati legati de managementul medical.

Turismul medical este un sector in plina dezvoltare la nivel mondial, dar mai putin in Romania. Obiectivul turismului medical este de a propune pacientilor straini oferte de sejururi care cuprind servicii medicale in institutii specializate private de inalta calitate, la preturi cu 30%-50% mai mici decat cele practicate in Europa si America de Nord, precum si cazare si modalitati de recreere, care sa le permita practicarea de activitati turistice pe perioada de convalescenta.

La nivel mondial, piata turismului medical este estimata la 12 milioane de turisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#turism, #turism medical, #turism balnear, #elena udrea, #piata turism medical , #stiri Elena Udrea