Turismul Elenei Udrea ne scoate tara din criza

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 16:39
2643 citiri
Turismul Elenei Udrea ne scoate tara din criza

Ministrul Turismului a ca, in contextul crizei financiare, turismul ar putea fi un sprijin pentru economia nationala. “Criza ne poate folosi si exista interes pentru dezvoltarea turismului romanesc, turismul poate fi motorul de sustinere a economiei pe perioada crizei prin cresterea perioadei de sezon de la doua luni la sase luni”, a precizat Elena Udrea.

Una dintre masurile ministerului este deschiderea acestui sezon estival odata cu Sarbatorile pascale si  inchiderea cel mai tarziu in luna noiembrie, pentru prelungirea perioadei in care turistii vor putea merge pe litoral, a declarat, astazi, la Mamaia, ministrul Turismului, Elena Udrea.

“Incercam sa deschidem sezonul odata cu Sarbatorile pascale, vrem sa facem activitati, sa organizam spectacole, festivaluri chiar de la Paste, pe litoral, In Mamaia si in sudul Constantei, la Mangalia, un program pe care il vom promova la nivel international prin minister”, a spus Elena Udrea.

Ea a subliniat ca prelungirea duratei estivale la mare este importanta si la fel sunt si capetele de sezon, inclusiv prin aducerea turistilor straini.

“Incercam sa aducem si turisti straini care vor sa vada traditiile romanesti legate de Sarbatorile pascale. incercam astfel sa ii ajutam pe cei care au activitati legate de turism, pe litoral”, a spus Elena Udrea.

Udrea a participat, astazi, in statiunea Mamaia, la o intalnire cu reprezentantii din turism unde hotelierii si patronatele au cerut insa ca deschiderea hotelurilor sa fie coordonata cu deschiderea celorlalte unitati de pe litoral, respectiv cele de alimentatie publica, de distractie si transport, pentru ca turistii evita litoralul in capetele de sezon, intrucat, in afara catorva hoteluri, restul societatilor care ofera servicii turistice sunt inchise.

Primarul Constantei Radu Mazare a precizat ca, pe langa hoteluri, in prezent s-a dezvoltat si achizitionarea de apartamente de catre turisti, care insa nu pot veni din cauza unitatilor anexe care sunt inchise. El a propus reglementarea printr-o hotarare de guvern, prin care aceasta problema sa fie prevazuta legal pentru ca toate unitatile sa fie deschise simultan, intrucat, in prezent, la eliberarea autorizatiei, nu se poate impune perioada de functionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#litoral, #mazare, #turism, #udrea , #stiri Elena Udrea