Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tinta MDRT: dublarea numarului de turisti straini pana in 2015

Tinta MDRT: dublarea numarului de turisti straini pana in 2015

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a lansat joi Planului strategic si operational de marketing pentru turism pentru perioada 2011 - 2015, proiect care isi stabileste ca obiectiv intre altele dublarea numarului de vizitatori straini in anul 2015 fata de 2010, anunta NewsIn.

"Cresterea sosirilor in unitatilor de cazare, pana la aproape 2,5 milioane in anul 2015, va fi in principal realizata prin cresterea numarului de turisti internationali care vin in scop de recreere, acestia ajungand la o cota de 50%, comparativ cu cota actuala de 25% dn totalul vizitelor internationale in Romania", se arata in planul de marketing.

Planul de marketing strategic si operational 2011 - 2015 pentru turismul Romaniei a fost elaboat pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) de catre compania Horwath HTL. Contractul, cu o valoare de 503.906 lei, a fost atribuit in urma cererii de oferte organizate in octombrie de minister si face parte din programul de redefinire a imaginii turismului romanesc finantat din fonduri europene nerambursabile.

Planul strategic trebuie sa defineasca strategiile generale de marketing
pe urmatorii cinci ani: portofoliul de produse, publicuri-tinta, piete georgrafice, distributia, comunicarea, strategiile de pozitionare si un set de planuri operationale pentru sectoarele/produsele turistice cele mai importante.

Bugetul total alocat planului este de 118,4 milioane euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1290 ori
Citeste mai multe despretinta mdrt turisti