Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tema centrala a Targului de Turism al Romaniei este "Craciun in Maramures"

Tema centrala a Targului de Turism al Romaniei este "Craciun in Maramures"

Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat joi la deschiderea Targului de Turism al Romaniei, ca evenimentul care va avea loc in perioada 15-18 octombrie, la complexul expozitional Romexpo din Bucuresti, se axeaza, in principal, pe promovarea regiunii Maramuresului ca destinatie turistica, informeaza NewsIn.

"Tema principala a acestui targ este zona Maramuresului, care va fi promovata ca principala destinatie turistica. Asa cum am facut si pana acum, promovam campania Craciun in Maramures", a spus Udrea.

Aceasta a precizat ca in luna noiembrie se va finaliza partia de schi de la Borsa, din zona Maramures, proiect finantat de Ministerul Turismului.

"Pe langa partia de la Borsa vor mai fi finalizate inca doua partii, care vor ajuta la promovarea Maramuresului ca destinatie turistica", a precizat ministrul turismului.

Totodata, Udrea a spus ca postul de televiziune CNN este partenerul ministerului pentru promovarea Targului de turism al Romaniei.

Directorul general al Romexpo a precizat ca 30% dintre firmele participante la editia de toamna din acest an sunt din strainatate, acestea ocupand etajele doi si trei ale pavilionului central din cadrul Romexpo.

"Pentru organizarea targului, Ministerul Turismului a contribuit cu 35% din valoarea investitiei, in timp ce Camera de Comert si Industrie a Romaniei a acoperit restul de 65%", a declarat directorul general al Romexpo, Doru Simovici.

Potrivit lui Simovici, la editia de toamna din 2008 a acestui targ au participat 246 de firme, in timp ce pentru editia de primavara din acest an numarul expozantilor a fost de 309.

In perioada 15-18 octombrie va avea loc la Romexpo cea de-a XXII-a editie a Targului de Tursim al Romaniei (TTR) 2009-editia de toamna, expozitie care reuneste operatorii activi din domeniul turismului.

De asemenea, in tematica targului vor fi incluse agentii de turism si touroperatori, autoritati si asociatii profesionale din turism, participari oficiale si regionale, organizatori de congrese si turism de afaceri, statiuni turistice si complexe balneare, hoteluri, pensiuni, cabane si campinguri, servicii de alimentatie publica in turism, servicii de transport in turism, servicii financiare si de asigurari, IT si sisteme de rezervari, invatamant si formare profesionala in turism, cultura si agrement, edituri si publicatii de profil, promovare si marketing turistic. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3302 ori
Citeste mai multe despreborsa cnn craciun maramures partii schi