Statiunea Baile Herculane necesita investitii de 30 milioane euro

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 01:20
2660 citiri
Statiunea Baile Herculane necesita investitii de 30 milioane euro

Statiunea balneara Baile Herculane, aflata in judetul Caras-Severin, necesita investitii de circa 30 milioane euro pentru realizarea tuturor proiectelor pe care autoritatile locale le au in plan pentru dezvoltarea statiunii, a declarat intr-un interviu pentru NewsIn primarul Nicusor Vasilescu.

"Prioritare sunt investiile ce trebuie facute in reabilitarea infrastructurii de turism (turismul reprezentand ramura economica de baza a statiunii), prin renovarea si ridicarea gradului de confort a spatiilor de cazare si alimentatie publica in paralel cu cresterea numarului de spatii de cazare, investitii in sectorul de agrement, prin crearea de facilitati pentru petrecerea timpului liber", a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn primarul orasului-statiune Baile Herculane, Nicusor Vasilescu.

De asemenea, trebuie reabilitata si modernizata infrastructura de transport, avand in vedere afluxul tot mai mare de turisti care se deplaseaza cu autoturismul propriu, precum si cresterea numarului de autoturisme apartinand locuitorilor orasului, a precizat primarul Nicusor Vasilescu.

Totodata, Baile Herculane si-a planificat pentru acest an investitii de 8,4 milioane euro, in reabilitarea infrastructurii rutiere si a retelelor de apa si canalizare, precum si in constructia unei gradinite cu cresa, o sala de sport si a unor blocuri de locuinte.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, declara la sfarsitul lunii martie, la deschiderea Targului de Turism al Romaniei, ca in acest va lansa un proiect-pilot pentru statiunea Baile Herculane, prin care statul vrea sa salveze statiunea "atat de cunoscuta pe vremuri".

Ministrul a mai spus totodata ca, in acest sens, vrea sa atraga investitori privati in statiune, pentru "a salva un obiectiv turistic strategic pentru Guvern".

Elena Udrea a mai spus atunci ca in Baile Herculane exista proprietati aflate la o companie privata "care nu a investit nimic acolo si privatizarea a fost realizata dupa alte criterii decat cele in interesul turismului". In prezent, in statiune nu mai exista hoteluri cu capital de stat.

Toate unitatile de cazare care au apartinut intreprinderilor de stat (fosta Intreprindere Balneara si de Turism Herculane - IBTH si Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania- UGSR) sunt acum in proprietatea Hercules Argirom Group si SC Sind Romania SRL. Baile Herculane are in prezent circa 5.300 locuitori. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#baile herculane, #elena udrea, #statiune, #investitii , #stiri Elena Udrea