Romania, prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 17:10
2406 citiri
Romania, prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului

Romania a obtinut postul de prim-vicepresedinte in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) la ultima adunare a forului international, care se desfasoara in perioada 8-14 octombrie in Coreea de Sud si la care a participat si ministrul Elena Udrea, care a condus delegatia MDRT, potrivit NewsIn.

Votul acordat pentru functia de prim-vicepresedinte, pe care Romania o va detine timp de un an, vine ca urmare a activitatii de lobby derulate in randul tarilor membre OMT. Prezenta ministrului Elena Udrea la adunarea OMT avut ca prim obiectiv tocmai sustinerea candidaturii Romaniei in randul participantilor.

"Este o reusita de care suntem foarte mandri, intrucat acordarea functiei de prim-vicepresedinte al OMT reprezinta un vot de incredere, dar si o recunoastere din partea tarilor membre ale organizatiei fata de evolutia pozitiva a turismului din Romania.

Detinerea unui loc in Consiliul Executiv, si cu atat mai mult a unei functii de conducere in cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atat in ceea ce priveste dezvoltarea domeniului turismului, cat si din punctul de vedere al promovarii imaginii tarii", a afirmat ministrul Elena Udrea.

La ultima reuniune a organizatiei, Italia a pierdut in fata Kenyiei functia de presedinte, cu 10 voturi la 19.

OMT, agentie specializata a Natiunilor Unite, constituie cel mai important organism international in domeniul calatoriilor si al turismului. 

Organizatia isi are originile in anul 1925, cand a luat fiinta, la Haga, Uniunea Organizatiilor Oficiale de Publicitate Turistica, iar actuala denumire dateaza din 1975. In prezent, OMT numara 154 de state membre cu drepturi depline si 7 membri asociati. 

Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. In anul 2009, la Adunarea Generala a OMT de la Astana (Kazakhstan), Romania a obtinut un post in Consiliul Executiv, iar anul trecut, in Iran, functia de vicepresedinte al OMT. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#turism, #organizatia mondiala a turismului, #turism romania, #romani vicepresedinte omt , #stiri Elena Udrea