Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reabilitarea cladirilor se poate face prin credite subventionate de stat

Reabilitarea cladirilor se poate face prin credite subventionate de stat

Guvernul a aprobat normele metodologice la Legea 153 din 2011, norme prin care primariile si proprietarii locuintelor cu fatade degradate vor putea accesa credite a caror dobanda este subventionata integral de catre stat.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a precizat ca se da astfel curs unor solicitari mai vechi a administratiilor locale preocupate de modul in care arata multe din cladirile de patrimoniu.

Astfel, creditele vor fi acordate cu o scadenta de cinci ani, in conditii similare celor in care se pot accesa credite legate de reabilitarea cladirilor.

"Din valoarea creditului, 10% trebuie asigurata de catre primarii sau proprietari, 90% credit, dobanda se subventioneaza din bugetul MDRT, iar partea de garantare de catre Fondul de Garantare", a declarat Elena Udrea.


Aceasta a aratat ca va fi facilitata considerabil reabilitarea unor cladiri de patrimoniu cu potential economic si turistic ridicat, mai ales din zonele istorice.


"In sumele solicitate, proprietarii de locuinte pot realiza inclusiv lucrari de reabilitare termica", a mai spus Udrea.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1723 ori