Piatra Neamt va beneficia de fonduri UE de 3,76 mil. lei

Vineri, 18 Martie 2011, ora 09:36
1302 citiri
Piatra Neamt va beneficia de fonduri UE de 3,76 mil. lei

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu, au semnat joi doua contracte care vor contribui la dezvoltarea infrastructurii sociale si a celei rutiere din judet.

Cele doua contarcte sunt finantate prin Programul Operational Regional (POR), potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Proiectul Modernizarea, extinderea si dotarea centrului social 'Impreuna' isi propune modernizarea, extinderea si dotarea cu echipamente a Centrului social 'Impreuna', cresterea eficientei energetice la nivelul Centrului prin izolare termica si imbunatatirea conditiilor de acces la serviciile sociale ale persoanelor defavorizate la nivelul municipiului Piatra Neamt.

Valoarea totala a acestuia este de 3.764.656 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate este de 2.945.370 lei (98% din valoarea totala eligibila a proiectului)", se arata in comunicat.

De asemenea, proiectul privind reabilitarea si modernizarea drumului judetean 208G km30+238-56+998 Hanu Ancutei - Girov, din judetul Neamt, isi propune imbunatatirea conditiilor de trafic prin reabilitarea si modernizarea a 27 km de drum judetean si reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii generale prin imbunatatirea accesibilitatii si mobilitatii populatiei, turistilor, bunurilor si serviciilor in zona, potrivit datelor ministerului.

Valoarea totala a acestuia este de 30.127.411 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate este de 23.736.520 lei (98% din valoarea totala eligibila a proiectului).

#piatra neamt, #fonduri, #ue, #milioane, #lei , #stiri Elena Udrea