Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petrosani si Petrila beneficiaza de fonduri europene de 94 mil. lei pentru dezvoltare urbana

Petrosani si Petrila beneficiaza de fonduri europene de 94 mil. lei pentru dezvoltare urbana

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat vineri cinci contracte de finantare prin Programul Operational Regional incluse in Planurile Integrate de Dezvoltare Urbana (PIDU) ale oraselor Petrosani si Petrila, in valoare totala de 94,3 milioane lei, informeaza NewsIn.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis vineri de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, proiectele semnate la Petrosani au o valoare totala de 29.792.576 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 23.603.782 lei.

Obiectivul general al PIDU depus de orasul Petrosani in cadrul Axei Prioritare 1 - subdomeniul major de interventie "Centre urbane" il reprezinta imbunatatirea nivelului de trai al locuitorilor din zona de actiune urbana si din arealele adiacente, prin reabilitarea si modernizarea infrastructurii de transport din zona Centrului Civic, reabilitarea spatiilor publice urbane si protejarea si extinderea spatiilor verzi existente.

Totodata, obiectivul general al PIDU depus de orasul Petrila in cadrul Axei Prioritare 1 - subdomeniul major de interventie "Centre urbane" il constituie imbunatatirea nivelului de trai al locuitorilor orasului, prin modernizarea de strazi si parcuri din zona Cap linie Petrila - Cap linie Lonea si reducerea infractionalitatii prin montarea unui sistem de supraveghere video.

Proiectele semnate la Petrila au o valoare totala de 64.514.073 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 50.752.039 lei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 890 ori
Citeste mai multe desprepetrosani petrila fonduri europene