Noua lege a turismului va stabili ca drumurile turistice sa aiba prioritate in reabilitare

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 09:37
1895 citiri
Noua lege a turismului va stabili ca drumurile turistice sa aiba prioritate in reabilitare

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat duminica seara la postul public de televiziune ca in noua lege a turismului va exista o reglementare care va decide reabilitarea cu prioritatea a drumurilor care duc spre destinatiile turistice, informeaza NewsIn.

"In noua lege a turismului am prevazut ca, pe viitor, la inceputul fiecarui an, impreuna cu Ministerul Transporturilor, sa decidem care sunt drumurile care duc catre destinatii turistice si care vor fi reabilitate cu prioritate in anul respectiv. Pentru ca, daca decidem ca turismul este o ramura prioritara a economiei nationale, atunci trebuie sa ne comportam in consecinta. Si eu cred ca avem toate argumentele de ordin economic, social, cultural, sa spunem ca turismul poate sa ajute o comunitate sa se dezvolte, poate sa ajute Romania sa treaca prin aceasta perioada de criza. Numai trebuie sa i se acorde importanta cuvenita", a spus ministrul turismului.

Elena Udrea a spus ca este nevoie ca Ministerul Turismului sa poata, printr-o reglementare care va veni in noua lege a turismului, sa decida cumva asfaltarea, reabilitarea cu prioritate a drumurilor care sunt frecventate de turisti.

"Avem foarte multe de facut in turism. Este nevoie sa ne unim cu totii fortele. Preocuparea este sa incercam sa reparam lucrurile care s-au stricat in 20 de ani, sa incercam sa determinam o reabilitare a drumurilor pe care le frecventeaza cel mai des turistii, pe de o parte, pentru ca nu-i atributia noastra sa reparam toate drumurile din Romania, speram sa o faca Ministerul Transporturilor si o va face. Noi am vrea ca Ministerul Trasnporturilor sa se preocupe si de drumurile pe care umbla turistii: spre mare, spre munte, spre statiunile balneare", a adaugat ministrul turismului.

In opinia Elenei Udrea, aceasta lege, care este finalizata, va "revolutiona" turismul si "va rezolva foarte multe probleme care au fost semnalate de cei care au activitati in turism".

Ministrul de resort declara, la sfarsitul lunii august, ca Ministerul Turismului vrea sa stabileasca, prin Proiectul de Lege a Turismului, TVA (Taxa pe Valoarea Adaugata) de 9% pentru alimentatia din turism, fata de 19% cat este in prezent.

In prezent, impozitul pentru unitatile de cazare din turism este de 9%, in timp ce impozitul perceput pentru unitatile de alimentatie este de 19%.

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#lege, # turism, # turisti, # drumuri, # statiuni , #stiri Elena Udrea