Ministrul Udrea varsa banii, clientela PDL ii inghite

Duminica, 28 Iunie 2009, ora 23:18
1643 citiri
Ministrul Udrea varsa banii, clientela PDL ii inghite

Ministrul Turismului a dat un milion de lei pentru infrastructura turistica din Ceahlau. Dupa o licitatie cu un singur competitor, banii au ajuns la firma unui lider local al PDL.

"In ultima perioada, in mass-media au fost exprimate opinii ale unor jurnalisti si ale unor lideri politici referitoare la criteriile de alocare a fondurilor de investitii in infrastructura turistica gestionate de Ministerul Turismului, afirmandu-se in cateva randuri, in mod absolut eronat, ca impartirea acestor fonduri se face pe criterii politice", scrie Elena Udrea pe blogul propriu.

O contrazice flagrant o afacere de un milion de lei alocati de ministerul pe care il conduce si gestionati de Consiliul Judetean Neamt, dominat de PDL.Proiectul de reabilitare a traseelor si a marcajelor montane, de construire si de renovare a refugiilor montane, precum si a bazelor Salvamont din masivul Ceahlau a fost demarat in guvernarea Tariceanu, cand printr-o hotarare de guvern se finanta studiul de fezabilitate.

Anul acesta, pe 28 aprilie, ministrul Turismului, Elena Udrea, a propus in sedinta de guvern ca pentru realizarea acestui obiectiv sa se aloce 992 de mii de lei, adica peste 230.000 de euro.

Peste exact o luna, Consiliul Judetean Neamt, condus de pedelistul Vasile Pruteanu, aproba proiectul tehnic necesar implementarii masurilor de reabilitare, constructie si renovare.

In ziua urmatoare, 29 mai, aflata intr-o vizita de lucru in judetul Neamt, Elena Udrea face publica informatia ca banii necesari vor veni la Consiliul Judetean din bugetul Ministerului Turismului.

Pe 9 iunie, Consiliul Judetean demareaza procedurile de achizitie publica si emite anuntul de licitatie.

Conform ziarului local "Realitatea Media", sase firme cumpara caietul de sarcini, dar la licitatia de pe 22 iunie se prezinta una singura: SC MVB Imob Construct SRL.

Astfel ca aceasta este declarata castigatoare. Pana in luna iunie, firma apartinuse vicepresedintelui Consiliului Judetean, pedelistul Mircea Pintilie, dupa cum reiese din declaratia sa de avere.

In declaratia completata pe 6 ianuarie 2009 el scria ca detine 50% din actiuni, care valoreaza 120.000 de dolari.

In ultima declaratie de avere, datata 15 iunie 2009, firma dispare, insa fara ca instrainarea sa fie trecuta la capitolul referitor la vanzarea bunurilor mobile ce depasesc 1.000 de euro. "Probabil ca a uitat secretara sa treaca acolo.

Dar oricum am dat firma pe degeaba omului meu de incredere, Ioan Surugiu", a declarat Pintilie pentru Cotidianul.

Intrebat cum de a dat gratis actiuni evaluate la peste 120.000 de dolari, el a spus ca valoarea trecuta in declaratia de avere a fost o estimare a veniturilor firmei de la infiintare pana in prezent, si nu valoarea la zi a participatiei.

Desi Pintilie spune ca a perfectat actele de instrainare a firmei in luna aprilie, cand Udrea abia aloca banii pentru proiectul refacerii zonei turistice a Ceahlaului, la Registrul Comertului ultima modificare a datelor firmei este din 19 iunie, cu doar trei zile inainte de licitatia pentru cele 230.000 de euro.

Pe site-ul Registrului Comertului, in dreptul firmei SC MVB Imob Construct SRL, figureaza in continuare doua numere de telefon mobil: unul este al actualului proprietar, Ioan Surugiu, iar celalalt ii apartine vicepresedintelui CJ, Mircea Pintilie.

Castigatorul oficial al licitatiei, Ioan Surugiu, noul proprietar si administrator al firmei, nu vede unde e problema: "Saptamana trecuta am fost instiintat ca am castigat contractul cu Consiliul Judetean. Nu stiu de ce nu s-au prezentat alte firme. Noi ne-am dus, am respectat caietul de sarcini. Domnul Pintilie, cu care sunt prieten si cu care lucrez de atatia ani, chiar mi-a zis: «Vezi ce faci... E treaba ta acum, eu nu am nici un amestec»". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pdl, #udrea , #stiri Elena Udrea