Ministerul condus de Elena Udrea primeste in plus 500 mii lei

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 14:16
1455 citiri
Ministerul condus de Elena Udrea primeste in plus 500 mii lei

Plenul Parlamentului a adoptat joi, cu 182 de voturi "pentru", 112 "impotriva" si trei abtineri Anexa Legii bugetului de stat pentru anul 2010 privind bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Senatorii si deputatii au admis, cu 273 de voturi "pentru" si un amendament al comisiilor de buget finante, care inseamna de fapt o redistribuire. Astfel, s-a decis suplimentarea capitolului 70.01 - "Locuinte, servicii si dezvoltare publica" - alineatul 51.01.01 ("Transferuri intre unitati ale administratiei publice") cu suma de 500 mii lei necesara finalizarii tehnologiei de reabilitate seismica a cladirilor si structurilor vulnerabile la seism pe anul 2010 si pentru elaborarea noilor coduri de proiectare antiseismica.

In ceea ce priveste sursa de finantare, este indicata diminuarea in anexa 3/15/02 la capitolul 70.01 "Locuinte, servicii si dezvoltare publica" a alineatului 51.02.03 ("Subprogramul privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea si / sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate") cu suma de 500 mii lei.

In rest, senatorii si deputatii au respins si in plen toate cele 3.396 de amendamente respinse de comisii.

Nici macar amendamentul deputatului PNL Gheorghe Gabor, pentru alocarea unei sume de bani in vederea ecologizarii Poianei Narciselor nu a fost adoptat, desi anul trecut acestui proiect, respins initial in comisii, i s-a alocat o suma prin votul plenului.

Tot initiatorul a punctat insa ca banii distribuiti in bugetul pe 2009 nu au fost ulterior alocati de minister.

Cu votarea bugetului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, s-a incheiat prima parte a sedintei de plen de joi, lucrarile urmand a fi reluate la ora 13.30, la solicitarea presedintelui de sedinta, Teodor Melescanu.

"O sa va rog sa facem un efort la 13.30 sa reluam, ca mai avem extrem de multe documente de dezbatut", a cerut vicepresedintele Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udrea, #buget, #minister, #bani, #lei , #stiri Elena Udrea