Medicii, profesorii si politistii din mediul rural vor putea sta cu chirie in case de la stat

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 16:16
1855 citiri
Medicii, profesorii si politistii din mediul rural vor putea sta cu chirie in case de la stat

Medicii, cadrele didactice, politistii si specialisti precum inginerii vor primi locuinte de serviciu in localitatile din mediul rural in care isi desfasoara activitatea, pe durata desfasurarii contractului cu institutia la care sunt angajati, potrivit unui memorandum aprobat miercuri de Guvern, citat de NewsIn.

Astfel, in peste 2500 de localitati din mediul rural vor fi construite cate zece astfel de locuinte, cu doua sau trei camere, o suprafata utila de aproximativ 110 metri patrati si cu un teren aferent de 500 de metri patrati.

Imobilele construite vor urma patru modele arhitecturale, in functie de zona, si vor avea fie un singur nivel, fie un nivel plus mansarda.

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat la finalul sedintei de miercuri a Executivului ca imobilele se acorda cu prioritate persoanelor care au mai putin de 35 de ani si care au incheiat un contract cu o institutie.

Acestea pot ocupa imobilul doar pe durata existentei contractului, iar cuantumul chiriei nu poate depasi costurile de administrare.

Prin decizia consiliului local, beneficiarii pot fi scutiti de la plata chiriei daca autoritatile locale considera ca trebuie acorde aceasta facilitate pentru a atrage specialisti.

Primele locuinte vor fi construite incepand cu a doua parte a anului 2010.

Construirea locuintelor va fi finantata din bugetul ANL, costul construirii unei case fiind evaluat la 30-35.000 de euro. 

#medici, # profesori, # politisti, # chirie, # stat , #stiri Elena Udrea