MDRT va subventiona dobanzile la creditele pentru reabilitarea termica

Joi, 19 August 2010, ora 23:06
1655 citiri
MDRT va subventiona dobanzile la creditele pentru reabilitarea termica

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, joi, ca printr-o OUG se va putea realiza reabiltiarea termica a apartamentelor cu credite angajate de asociatiile de locatari sau proprietari, garantate de stat si cu dobanzi subventionate de Ministerul Dezvolarii Regionale si Turismului, potrivit Mediafax.

Ministrul Dezvolarii Regionale si Turismului a declarat ca la sedinta organizatiei PDL Bucuresti care s-a tinut joi s-a discutat despre nevoia de a mediatiza, prin institutia pe care o conduce, un proiect extrem de important al Guvernului, referitor la reabilitarea termica a locuintelor.

Ea a spus ca bugetul Ministerului nu acopera nevoia acestui program, "care a devenit de succes anul trecut, in 2009". Udrea a apreciat ca, daca programul ar continua in forma in care deruleaza in acest moment, ar inseamna ca cele aproximativ trei milioane de apartamente din Romania "sa fie reabiltiate in 100 de ani".

"Ca urmare, am luat initiativa sa propunem posibilitatea reabilitarii termice atat a apartamentelor, cat si a caselor pe pamant cu credite angajate de asociatiile de proprietari sau chiar de proprietari, credite garantate de stat si cu dobanzi subventionate de Ministerul Dezvolarii Regionale si Turismului.

Aceasta hotarare s-a luat la nivelul guvernului printr-o ordonanta de Guvern, ea se implementeaza in acest moment prin CEC si urmeaza sa avem un contract, o conventie si cu BCR.

Asteptam si alte banci care sa vina in acest proiect si care vor acorda aceste credite pe termen de cinci ani catre asociatiile de proprietari sau proprietari, care doresc sa-si faca reabilitarea termica", a explicat Elena Udrea.

Ea aratat ca este important ca aceasta posibilitate sa fie mediatizata si sa se faca intalniri cu asociatiile de proprietari, in conditiile in care din ce in ce mai multi inteleg avantajul unei locuinte reabilitate "mai ales atunci cand vin facturile la intretinere iarna".

In opinia lui Udrea, facturile de incalzire au scazut foarte mult la locuintele reabilitate. "Ca urmare, am decis un calendar in care ne vom intalni cu asociatiile de proprietari la nivelul Bucurestiului incepand cu prima saptamana din luna septembrie, cate doua sectoare pe saptamana", a precizat Udrea. 

#mdrt, #udrea, #dobanzi, #credite, #reabiltare termica , #stiri Elena Udrea