MDRT da economiei 5,61 miliarde lei anul acesta

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 18:35
1114 citiri

Elena Udrea a declarat ca Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului va da economiei 5,61 miliarde lei in 2011, conform NewsIn.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului aloca sectorului de constructii 1,120 miliarde lei in 2011, numai din fonduri bugetare. Acestora li se adauga banii care vor fi folositi in acest an din Programul Operational Regional (POR) - 4,49 miliarde lei plati catre beneficiari in contul proiectelor aflate deja in implementare. Asadar, numai in acest an dam economiei 5,61 miliarde lei. Daca adaugam banii ce vor fi angajati in 2011 prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), in urma licitatiilor ce se vor desfasura, avem masura investitiilor pe care MDRT le deruleaza pentru modernizarea tarii", a spus Udrea.

In ceea ce priveste sursele de finantare a infrastructurii, ministrul mentioneaza ca s-a adaptat situatiei actuale a bugetului: "Acolo unde nu am putut asigura resurse de la bugetul de stat pentru impulsionarea unor activitati, am gasit alte formule prin care statul sa incurajeze si sa sustina investitiile: reabilitarea termica cu credit garantat de stat si dobanda subventionata, parteneriatul public-privat pentru constructia de locuinte sau dezvoltare in turism, reabilitarea fatadelor imobilelor cu credit garantat de stat si modernizarea infrastructurii prin credit-furnizor."

Drumurile reabilitate si modernizate prin POR si PNDI vor fi importante artere de legatura cu reteaua de drumuri nationale, europene si autostrazi. Ele vor creste mobilitatea populatiei din zona si vor impulsiona dezvoltarea economica si accesul facil catre zone cu potential inca neexploatat. Daca prin POR s-a urmarit asigurarea legaturii intre diverse zone dintr-o regiune de dezvoltare, prin PNDI se acorda o mare importanta drumurilor care duc catre zone de importanta turistica sau al caror potential poate fi valorificat, se arata intr-un comunicat al MDRT.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministerul turismului, #bugetul de stat, #por, #pndi, #drumuri nationale , #stiri Elena Udrea