MDRT a suspendat constructia de locuinte ANL

Joi, 19 August 2010, ora 18:08
1900 citiri
MDRT a suspendat constructia de locuinte ANL

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a suspendat unele programe, inclusiv constructia de locuinte prin ANL, dupa ce bugetul ministerului a fost redus cu 10%, a declarat joi, la Dorohoi, ministrul de resort, Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Printre investitiile suspendate se numara constructia de locuinte , proiect prin care Guvernul isi propusese sa realizeze aproximativ 100.000 de locuinte pana la sfarsitul mandatului, constructia de sali de sport si a drumurilor judetene de interes local.

"Vom limita anumite investitii pe care, de la inceputul anului, le redusesem oricum pentru ca, de la inceput, am avut un buget mai mic pe 2010, cu 31%, decat cel din 2009, cum ar fi investitiile in salile de sport. Anul acesta se faceau doar salile de sport incepute anul trecut, acum probabil ca vom face si mai putine decat ne propusesem.

Din pacate nu am avut posibilitatea sa avem bani pentru drumuri judetene, am sperat pentru ca toata lumea asteapta sa se faca constructii de drumuri judetene, dar nu s-au primit bani pentru acest fel de lucrari.

Nu am putut finanta lucrari de apa, mai mult decat ne-am propus la inceputul anului", a declarat Udrea.

Totodata, ea a precizat ca este suspendat si programul de reabilitare termica a locuintelor, insa in acest caz s-a gasit o alternativa, aceea prin care proprietarii se pot angaja sa ia credite de la CEC, pe o perioada de cinci ani, din care vor plati doar ratele, dobanda fiind suportata in intregime de catre minister, iar statul va fi garant.

"Anul trecut s-au facut lucrari pe angajament, deci s-a lucrat inainte, urmand sa fie platite anul acesta. Noi am avut bani sa platim lucrarile de anul trecut", a spus ministrul, precizand, totusi, ca nu se va renunta in totalitate la acest program.

Ea si-a exprimat speranta ca in bugetele viitoare sa existe sume mai mari.

Ministrul a subliniat ca nu doar programele de investitii au fost afectate de reducerea bugetului, ci si salariile, dar si cheltuielile de capital, de bunuri si servicii ale ministerului au fost reduse.

Bugetul MDRT a fost redus, prin recenta rectificare bugetara, cu 168,6 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udrea, #locuinte, #anl, #buget , #stiri Elena Udrea