Impozite mai mari pentru spatiile de turism neincluse in circuitul turistic?

Sambata, 17 Aprilie 2010, ora 21:18
1320 citiri
Impozite mai mari pentru spatiile de turism neincluse in circuitul turistic?

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la o intalnire pe teme de turism desfasurata la Sovata, ca intentioneaza sanctionarea proprietarilor de spatii de turism care nu vor sa le introduca in circuitul turistic, cum ar fi cei din Herculane si Borsec, precizeaza Mediafax.

Potrivit Elenei Udrea, cei care au recuperat astfel de spatii de turism, dar nu le dau destinatii in acest sens ar trebui sa fie sanctionati, iar la minister se gandeste o astfel de formula.

Ulterior, ea a declarat jurnalistilor ca in prezent se verifica, prin Corpul de Control al ministerului, documentele de privatizare in aceste statiuni.

"Noi lucram, avem Corpul de Control in statiuni, verificam si noi documentele de privatizare a statiunilor - ma refer la Herculane, e alta situatie decat la Borsec.

Totusi, cautam solutii legale, pentru ca e greu, vorbim de proprietari in momentul acesta, indiferent cum au ajuns ei proprietari, pana cand s-ar demonstra eventual ca s-a incalcat vreo lege, ei sunt considerati proprietari de buna-credinta si atunci este foarte greu sa gasesti o solutie prin care sa ii determini sa introduca proprietatile pe care le au in circuitul turistic", a spus Udrea.

Ministrul a precizat ca o formula de sanctionare a proprietarilor de spatii de turism care le lasa in paragina si nu le pun la dispozitia turistilor ar viza domeniul fiscalitatii.

"O solutie ar fi reglarea din impozite, impozite mult mai mari pentru cei care nu-si pun la dispozitia turistilor structurile pe care le au sau pentru cei care le lasa abandonate, in parasire, daramate. In Herculane vorbim de centrul istoric al statiunii, de cladiri vechi de o suta de ani care au ajuns ruine din cauza proastei administrari.

Si la Borsec la fel, acolo sunt multe vile, cu mai putine locuri de cazare, insa si la Borsec este aceasta situatie, nu stiu cat e privatizat la Borsec, multi sunt proprietari care au redobandit in baza legii retrocedarii", a aratat Udrea. 

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#circuit, #impozite, #proprietari, #spatii, #turism, #udrea , #stiri Elena Udrea