Hotelierii de pe litoral nu pot fi obligati sa deschida pe 15 mai

Marti, 19 Mai 2009, ora 14:41
1135 citiri
Hotelierii de pe litoral nu pot fi obligati sa deschida pe 15 mai

Statul poate obliga proprietarii de chioscuri si baruri de pe litoral sa deschida pe 15 mai, la inceputul sezonului estival, insa nu le poate impune proprietarilor de unitati de cazare sa faca acelasi lucru, a declarat, marti, presedintele ANAT, Corina Martin, potrivit Newsin.

'Principala problema a Litoralului nu sunt hotelurile inchise, ci faptul ca barurile si chioscurile din statiuni nu sunt deschise de pe 15 mai. Statul poate sa nu le dea autorizatie de functionare daca nu deschid pe 15 mai si inchid mai devreme de 25 septembrie, insa nu poate obliga un hotelier sa deschida mai devreme, pentru ca sunt proprietari si pot deschide cand vor", a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

Acesta a precizat ca hoteluri inchise sunt si pe statiunile grecesti inainte de inceperea sezonului. "Turistii nu se plang ca sunt hotelurile inchise. Daca nu ai ce face in statiune si totul e mort, normal ca nu vii pe litoral decat in iulie. Nu vine nimeni la o statiune moarta", a mai adaugat presedintele ANAT.

Ministerul Turismului lucreaza in prezent la o lege a turismului, care va fi depusa in Parlament pana pe 1 iulie si care va sanctiona proprietarii de unitati de cazare de pe litoral care nu deschid pe 15 mai, potrivit ministrului turismului, Elena Udrea.

Potrivit ministrului, dupa 1 mai foarte multi din hotelieri de pe litoral au reinchis hotelurile.

"Nu poti sa pretinzi turistului sa mearga pe litoral in extrasezon cand la noi hotelurile sunt inchise pana pe 1 sau chiar 15 iunie. Nimeni nu vine pe litoral sa traiasca ca in filmul Shining, unde atmosfera este sumbra, totul este pustiu si gunoaiele zboara pe plaja", a spus Udrea.

Potrivit acesteia, ministerul spera sa nu fie obligat sa aplice sanctiuni pentru ca proprietarii de unitati de cazare sa tina deschise hotelurile si in extrasezon. "La noi a deschide pe 1 mai este o fraza goala. Hotelierii deschid de nevoie pe 15 iunie cand incep turistii sa ajunga pe litoral si tin deschis pana pe 15 septembrie cand li s-au umplut buzunarele", a precizat Udrea.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#agenti, #economici, #hotelieri, #litoral, #obligativitate , #stiri Elena Udrea