Guvernul a aprobat initiativa Elenei Udrea privind acordarea tichetelor de vacanta

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 11:55
2599 citiri
Guvernul a aprobat initiativa Elenei Udrea privind acordarea tichetelor de vacanta

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat ca Guvernul a aprobat acordarea tichetelor de vacanta pentru angajatii din sistemul public. Tichetele de vacanta vor inlocui primele de vacanta, de care vor beneficia angajatii ce sunt platiti din bugetul de stat, dar si angajatorii care vor adopta acest sistem.

"Proiectul pe care il propunem se adreaseaza angajatilor care sunt platiti din bugetul administratiei locale, iar tichetele de vacanta nu presupun cheltuieli cash si vor lua locul primelor de vacanta. Tichetele vor fi decontate printr-un circuit bancar de la bugetul de stat", a spus ministrul de resort.

Tichetele de vacanta vor fi nominale, iar valoarea lor de maximum sase salarii minime brute,  acestea urmand sa fie utilizate doar pe teritoriul Romaniei si numai de persoanele pe numele carora au fost emise, a anuntat ministrul Turismului, Elena Udrea.

Potrivit ministrului, angajatorii pot acorda tichetele de vacanta in limita propriului buget, lucratorilor care au contracte individuale de munca. Societatile din domeniul turismului care pot accepta la plata aceste tichete se vor numi unitati afiliate, care trebuie sa aiba avizul Ministerul Turismului in concordanta cu prevederile OG 58/1998, informeaza NewsIn. 

Udrea a declarat ca masura urmareste sprijinirea turismului national in perioada crizei economice si fiscalizarea activitatii din turism. Normele de aplicare ale OUG vor fi emise in termen de 15 zile. "Speram ca tichetele vor putea fi folosite in timpul vacantei de Paste. (...) Pentru ca aceste tichete pot avea un cuantum de la unul la sase salarii minime brute pe economie in functie de angajator, atunci cand este vorba despre un angajator din sistemul bugetar, si in functie de negocierile dintre angajator si angajat cand vorbim despre sectorul privat, este dificil sa apreciem in acest moment care va fi efortul bugetar", a declarat ministrul. Unitatile care vor emite tichetele de vacanta trebuie avizate de Ministerul Finantelor, dupa modelul celor care tiparesc tichetele de masa. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#guvern, #tichete, #udrea, #vacanta , #stiri Elena Udrea