Elena Udrea crede ca Alba Iulia poate trai doar din turism

Sambata, 25 Aprilie 2009, ora 16:03
4844 citiri
Elena Udrea crede ca Alba Iulia poate trai doar din turism

Ministru turismului, Elena Udrea, a participat sambata la prima editia a Zilelor Cetatii Alba Carolina, din Alba Iulia, unde a declarat ca cetatea depaseste tot ce si-a imaginat si ca Ministerul Turismului va sprijini promovarea internationala a acesteia la targurile de turism.

Cu aceasta ocazie, ministrul a asistat la prezentarea garzii cetatii, in cadrul unui ceremonial din secolul XVIII, care, incepand de sambata, va putea fi urmarit de turisti in fiecare zi la amiaza. Zilele Cetatii marcheaza inceputul sezonului turistic din Alba Iulia.

Elena Udrea a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca nu si-a imaginat ca in Alba Iulia poate exista o asemenea cetate si ca Alba Iulia poate trai doar din turism, din exploatarea turistica a acestei cetati. "Am vizitat foarte multe locuri in ultima perioada, dar cetatea din Alba Iulia depaseste ce mi-am imaginat", a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a mai spus ca exista un trend in ceea ce priveste turismul istoric si cultural si in particular turisti straini care cauta experiente unice, care vor sa viziteze cetati si care vor sa se si cazeze acolo.

Ea a promis sprijin din partea Ministerului Turismului pentru tot ce inseamna promovarea cetatii Alba Carolina.

Concret, intr-o prima faza, ministerul va spriji cu aproximativ 2 milioane de lei noi reconstructia castrului roman din interiorul cetatii. Ministrul a mai precizat ca se poate crea un circuit al cetatilor din Romania in care sa fie inclusa si cetatea Alba Iulia.

Udrea a mai declarat ca unul din punctele forte ale cetatii este posibilitatea de divertisment si agrement in interiorul cetatii, care va face din cetatea Alba Iulia o destinatie turistica unica.

"Este o cetate de nota 10, iar Ministerul Turismului va spriji inclusiv in promovarea internationala a cetatii Alba Iulia, in cadrul Targului de Turism", a mai declarat Elena Udrea. Ministerul Turismului va deschide un departament la Alba Iulia pentru a facilita comunicarea intre minister si administratiile locale.

Elena Udrea a vizitat magazinul de suveniruri, unde i s-a explicat cum functioneaza un pistol de secol XVIII, dupa care a vizat santurile cetatii, intr-o caleasca de epoca. Ministrul a vizitat si cateva din salile din interiorul cetatii, Sala Cavelerilor si Sala Armelor si a scris un mesaj in cartea de onoare a cetatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#alba, #cetate, #circuit, #divertisment, #iulia, #turism, #udrea , #stiri Elena Udrea