Elena Udrea: contracte de 38 milioane lei la Alba Iulia

Sambata, 01 Mai 2010, ora 23:17
1849 citiri
Elena Udrea: contracte de 38 milioane lei la Alba Iulia

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat sambata la Alba Iulia doua contracte, unul in valoare de 34,5 milioane lei, in vederea reabilitarii strazilor din cartierul vechi al orasului, si altul de 3,4 milioane lei, destinat reabilitarii caminului de persoane varstnice.

Cele doua contracte sunt finantate prin Programul Operational Regional, parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a municipiului Alba Iulia.

"Prin proiectul de Reparatii capitale strazi, cu dotare tehnico-edilitara, vor fi reabilitate 24 de strazi situate in vechiul cartier al municipiului Alba Iulia, in lungime totala de peste 12,5 kilometri.

Dupa derularea procesului de atribuire a lucrarilor, pentru o perioada de 28 de luni, se vor face lucrari pentru reabilitarea carosabilului, a trotuarelor si spatiilor verzi, de inlocuire a retelei de apa si canal, precum si de construire a locurilor de parcare", potrivit unui comunicat emis sambata de MDRT.

Din valoarea totala a proiectului, de peste 34,5 milioane lei, municipiul Alba Iulia a solicitat spre finantare nerambursabila circa 28 milioane lei.

In ceea ce priveste al doilea proiect din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana care a fost contractat, acesta urmareste "reabilitarea si modernizarea caminului de persoane varstnice Alba Iulia.

"Prin acest proiect se va inlocui tamplaria interioara si exterioara a caminului, se vor reabilita conductele de instalatii, pardoselele, rampele si caile de acces, vor fi executate zugravelile necesare si vor fi modernizate caile de acces, iar in curtea interioara va fi amenjat un parc.

Valoarea totala a proiectului este de 3,4 milioane lei, din care 2,13 milioane lei reprezinta suma solicitata ca finantare nerambursabil", mai informeaza ministerul.

Potrivit datelor ministerului, municipiul Alba Iulia este primul din tara care beneficiaza de fonduri nerambursabile prin Domeniul Major de Interventie 1.1, Planuri integrate de dezvoltare urbana al Axei Prioritare 1 din cadrul Programului Operational Regional, subdomeniul Centre urbane.

Elena Udrea a participat sambata la deschiderea Zilelor Cetatii "Alba Carolina" din Alba Iulia, ocazie cu care a fost inaugurata Poarta Castrului Roman a Cetatii Alba, restaurata cu fonduri alocate anul trecut de Ministerul Turismului. 

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#alba, #elena, #iulia, #reabilitare, #udrea , #stiri Elena Udrea