Dracula nu mai are castel, Branul nu va mai fi asociat cu vampirul

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 11:59
2312 citiri
Dracula nu mai are castel, Branul nu va mai fi asociat cu vampirul

Arhiducele Dominic de Habsburg a declarat astazi, ca nu intentioneaza sa asocieze in viitor castelul Bran cu brandul Dracula, datorita caruia este cunoscut in lume.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat recent ca nu va include in strategia de dezvoltate a turismului romanesc brandul Dracula, care este asociat in prezent mai ales castelului Bran.

"Apreciez pozitia ministrului Turismului, de a nu asocia castelul Bran cu brandul Dracula, deoarece nu au nimic in comun. Dracula este doar un mit, nu-l voi combate direct, deoarece oamenilor le place aceasta fantezie, dar nu il voi promova", a spus arhiducele Dominic de Habsburg, pentru NewsIn.

Castelul Bran va intra in administrarea casei de Habsburg in luna mai a acestui an, dupa ce Dominic de Habsburg a primit castelul, in urma retrocedarii acestuia in 25 mai 2006.

Arhiducele Dominic de Habsburg, impreuna cu cele doua surori ale sale, Maria-Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer, vor veni in Romania in perioada 27 ianuarie - 2 februarie si se vor avea intalni cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, cu primarul din Bran si cu ministrul Turismului, Elena Udrea.

Dominic de Habsburg a mai solicitat anul trecut restituirea unei suprafete de 110 hectare de padure in zona comunei Bran. Dosarul se afla in prezent in curs de solutionare la primaria din localitate. Arhiducele mai are de revendicat o serie de terenuri mai mici, tot in zona Bran.

Castelul Bran, a carui prima atestare documentara dateaza din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania. El atrage turisti straini mai ales datorita asocierii cu Dracula.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#asociere, #bran, #castel, #dracula, #habsburg, #mit, #promovare, #turism, #udrea, #vampir , #stiri Elena Udrea