Din 2010 se va schia si in Nucet, judetul Bihor

Marti, 04 Mai 2010, ora 15:55
2745 citiri
Din 2010 se va schia si in Nucet, judetul Bihor

Proiectul "Schi in Carpati" din Nucet, judetul Bihor, unde ulterior urmeaza sa se dezvolte o viiitoare statiune turistica, va fi finalizat la mijlocul anului 2011, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va aloca in acest an 6,9 milioane lei pentru acest proiect.

"Programele mari de infrastructura turistica au nevoie de o perioada de timp mai mare pentru a se finaliza. Astfel, pentru proiectul Schi in Carpati din localitatea Nucet, termenul de finalizare, asa cum reiese din contractul de executie incheiat de autoritatile locale, este mijlocul anului 2011", potrivit datelor transmise de MDRT, la solicitarea Agentiei NewsIn.

MDRT construieste in zona partii de schi, teleschi, telecabine, impreuna cu Primaria.

Ulterior, cand se vor gasi investitori privati interesati de acest proiect, care sa construiasca si hoteluri in acea zona, urmeaza sa se dezvolte si o statiune turistica, spun reprezentantii ministerului.

De asemenea, pentru co-finantarea infrastructurii de schi in localitatea Nucet, MDRT a alocat in acest an 6,9 milioane lei, iar pentru domeniul schiabil din localitatea Petrosani (judetul Hunedoara) alte 7 milioane lei.

"Pentru Petrosani, autoritatile locale sunt in plin proces de contractare a lucrarilor de executie. Conform studiilor de fezabilitate existente, lucrarile de executie, de la momentul inceperii, vor dura trei ani", potrivit datelor transmise de MDRT.

Reprezentantii ministerului spun ca prin programele ministerului se finanteaza lucrari de dezvoltare a infrastructurii, in special in zonele cu potential turistic, insa, pentru a crea o statiune noua de schi, este nevoie si de investitii private, care depind numai de puterea financiara a celor ce investesc.

Autoritatile au aprobat recent construirea a doua statiuni noi de schi, la Nucet, in judetul Bihor, si la Petrosani, in Parang, judetul Hunedoara, avand in vedere ca "in Romania exista o multitudine de zone cu potential turistic nevalorificat".

De altfel, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, declarase recent ca incurajaza parteneriatul public-privat in ceea ce priveste constructia celor doua statiunii de schi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#hoteluri, #infrastructura, #partii, #schi, #turistica , #stiri Elena Udrea