Constructorii care nu respecta standardele sau termenele, pusi pe o "lista neagra"

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 17:48
1439 citiri
Constructorii care nu respecta standardele sau termenele, pusi pe o "lista neagra"

Compania Nationala de Investitii (CNI) va publica o "lista neagra" cu constructorii care nu respecta standardele de calitate sau termenele de derulare a contractelor, i-a anuntat miercuri Ana Maria Topoliceanu, directorul general al CNI, pe constructorii care lucreza cu fonduri de la institutie. 

De asemenea, lista va fi transmisa Autoritatii Nationale pentru Reglementare si Monitorizarea Achizitiilor Publice, relateaza Mediafax.

Totodata, a fost comunicata hotararea de a nu mai accepta plati aditionale care depasesc 10% din valoarea initiala a contractului, masura impusa prin decizia ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Exceptie de la aceasta marja vor face solicitarile argumentate si aprobate de Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Aceasta masura a fost luata pentru a determina constructorii sa vina la licitatii cu preturi reale, nu subevaluate, cum faceau pana acum, ca sa castige licitatiile", a declarat egentiei MEDIAFAX Ana Maria Topoliceanu.

Ea a adaugat ca prin Ordonanta 34/2006, privind atribuirea contractelor de achizitie publica, valoarea cumulata a contractelor atribuite pentru lucrari si servicii suplimentare/aditionale nu trebuie sa depaseasca 50% din valoarea contractului initial. "Marea majoritate a constructorilor veneau cu majorari de pana la 50%.

Aceasta era o regula, nu o exceptie ", a mai spus directorul CNI.

Compania Nationala de Investitii este o institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului care deruleaza programe de investitii, printre care constructia de sali de sport, bazine de inot, patinoare artificiale, sedii pentru asezaminte culturale sau interventie de prim 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructori, #standarde, #termene , #stiri Elena Udrea