Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisioanele incing lupta pentru tichetele de vacanta

Comisioanele incing lupta pentru tichetele de vacanta

Agentiile de turism si firmele emitente de tichete de vacanta au divergente in ce priveste incasarea comisioanelor.

Ministerul Turismului va opera modificari in continutul legii care reglementeaza acordarea tichetelor de vacanta, pentru a limita comisionul perceput de firmele emitente.


Desi statisticile si studiile prezentate pana acum de cele noua companii acreditate arata un interes crescut pentru tichetele de vacanta, in special din partea companiilor private, la nici o luna de la lansarea in piata a primelor tichete, agentiile de turism si emitentii au divergente in ceea ce priveste incasarea comisioanelor.


Iscarea acestui conflict a determinat autoritatile sa opereze o modificare in continutul legii care reglementeaza acordarea tichetelor de vacanta, aflata in prezent in dezbatere la Camera Deputatilor, si anume sa limiteze comisionul perceput de companiile emitente si agentiile de turism.


"Nu e corect ca statul sa renunte la taxe si impozite, iar cei care produc aceste tichete sa perceapa comisioane foarte mari.


Nu trebuie sa castigam din comisioane cat mai mari si volume cat mai mici", a avertizat ministrul Turismului, Elena Udrea. Surse din piata, citate de Mediafax, au indicat ca pentru companiile emitente comisionul ar putea fi limitat la doar 2%. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1688 ori
Citeste mai multe desprecomisioane tichete companii turism