Comisiile pentru agricultura vor suplimentarea bugetului ministerului

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 13:10
1102 citiri
Comisiile pentru agricultura vor suplimentarea bugetului ministerului

Reprezentantii comisiilor parlamentare pentru agricultura sustin ca bugetul Ministerului Agriculturii este insuficient si intentioneaza sa ceara suplimentarea cu 2,1 miliarde lei, o suma de 500 milioane lei urmand sa fie cedata, potrivit acestora, de catre Ministerul Dezvoltarii si Turismului.

"Bugetul pe 2010 este tot atat de slab ca in 2009. Cu acest buget vom avea drept consecinta o crestere a preturilor la raft. Cu cat? Cu cat nu primesc agricultorii. Cu 30% sau peste", a afirmat deputatul PSD Victor Surdu, in cadrul dezbaterilor comisiilor parlamentare privind bugetul pentru acest an, informeaza Mediafax.

El a adaugat ca, daca va ramane la valoarea propusa, de 9,87 miliarde lei, bugetul Ministerului Agriculturii "va ingrosa" numarul firmelor care vor intra in faliment.


Surdu a mai spus ca Ministerul Agriculturii are nevoie de o suplimentare de buget cu minim 2,1 miliarde lei, pentru a putea supravietui.


Aceasta suma de suplimentare a bugetului a fost sustinuta de mai multi reprezentanti ai celor doua comisii, printre care senatorul PDL Orest Onofrei si deputatul PSD Culita Tarata.


"Doamna Udrea a lansat ideea ca poate oferi din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului 500 milioane lei pentru Ministerul Agriculturii. Acelasi lucru a fost sustinut si de Valeriu Tabara, care a adaugat ca va trebui ca membrii comisiilor sa ia legatura cu Elena Udrea pentru a le reconfirma aceasta intentie", a spus Surdu.


Ulterior, Tabara, deputat PDL, a afirmat ca a discutat cu Udrea despre intentia de a ceda din buget, iar aceasta a afirmat: "Bineinteles ca am spus-o in gluma".

 

#buget, # agricultura, # suma, # suplimentare , #stiri Elena Udrea