CNI a investit 5,5 mil lei intr-un bazin de inot

Sambata, 28 Mai 2011, ora 00:07
1651 citiri
CNI a investit 5,5 mil lei intr-un bazin de inot

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a inaugurat vineri, in Campina (judet Prahova), primul bazin de inot realizat in cadrul programului Bazine de inot derulat de Compania Nationala de Investitii (CNI), investitia CNI ridicandu-se la circa 5,5 milioane lei cu TVA.

"Constructia este destinata uzului didactic, cu posibilitatea de utilizare publica in afara orarului scolilor din localitate, si nu se adreseaza activitatilor competitionale.

In municipiul Campina exista opt scoli generale si cinci licee, in care studiaza aproximativ 7.500 de elevi care vor beneficia de bazinul de inot", potrivit unui comunicat emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Bazinul are o adancime variabila intre 1,20 si 1,80 m si o dimensiune de 25 x 12,5 m. Este prevazut cu cinci culoare de 2,5 m latime si cu blocstarturi la capatul de 1,80 m adancime, in conformitate cu normele europene.

"De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de inot vor avea acces la doua vestiare, diferentiate pe sexe, prevazute cu dotari moderne, dusuri si grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar.

Totodata, in cladirea care adaposteste bazinul de inot se regaseste si un cabinet de prim ajutor.

Capacitatea bazinului este de 65 de persoane, constructia fiind proiectata pentru a fi utilizata simultan de doua clase de elevi, impreuna cu profesori si personalul de intretinere", spun oficialii ministerului.

Programul Bazine de inot a fost aprobat in anul 2007. Pana in anul 2008 s-au derulat procedurile pentru contractul de proiectare a proiectelor pilot, iar ulterior au fost obtinute avizele necesare.

Predarea si avizarea finala a proiectelor pilot s-a realizat in 2009.

Astfel, licitatiile pentru atribuirea contractelor de executie au inceput in august 2009, iar durata minima de desfasurare a acestor lucrari este de 12 luni. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#bazin inot, #elena udrea, #compania nationala investitii, #programul bazine inot , #stiri Elena Udrea