Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cererile pentru locuintele pentru specialisti se fac pana pe 31 martie

Cererile pentru locuintele pentru specialisti se fac pana pe 31 martie

Consiliile locale interesate vor trebui sa trimita pana la finele lunii martie cererile privind programul de construire a circa 25.000 de locuinte in mediul rural pentru specialistii - profesori, medici, asistente medicale, ingineri, politisti care isi exercita meseria in mediul rural.

Premierul Boc a precizat, in cadrul videoconferintei cu prefectii de duminica, ca este nevoie ca aceste cereri sa fie facute in numele consiliilor locale ale comunelor interesate, nu de catre primari, pentru a evita contestari ulterioare ale deciziilor.

La randul sau, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a solicitat prefectilor sa informeze in primarii din judetele lor despre initierea acestui program.


"Primariile trebuie sa faca solicitarile catre minister privind necesarul de locuinte si sa identifice terenul, cel putin 500 de metri patrati pentru fiecare locuinta, pentru a-l pune gratuit la dispozitia constructorilor", a spus Udrea.


Ea a adaugat ca este de preferat ca locuintele sa fie in aceeasi zona, obligatoriu in localitatea centrala a comunei. Totodata, Udrea a cerut prefectilor sa transmita primarilor sa urgenteze vanzarea locuintelor ANL.


"Ne bazam foarte mult pe sumele pe care urmeaza sa le incasam pe aceste locuinte. Pe alocuri, ne confruntam cu situatia in care primarii nu au incredere ca ne intoarcem sa construim si alte locuinte ANL si ar prefera sa ramana in situatia in care incaseaza chirii de la actualii locatari.


Am explicat ca vom construi locuinte pentru toti cei care ne transmit solicitarile lor", a spus Udrea. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1193 ori
Citeste mai multe desprecereri locuinte specialisti