Ce vor gasi turistii pe litoralul romanesc de 1 Mai ?

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 18:32
1796 citiri
Ce vor gasi turistii pe litoralul romanesc de 1 Mai ?

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va organiza mai multe spectacole de 1 Mai in statiunea Neptun,incluzand vizionari de filme in aer liber, muzica mixata pe plaja de DJ cunoscuti, in timp ce patronatele din turism organizeaza in Mamaia concerte si ofera gratuit 10 tone de mancare.

"Din studiile pe care le-am facut in anii trecuti, a reiesit ca pe litoral de 1 Mai merg tinerii intre 18 si 34 de ani dornici de turismul activ si de turism cu foarte mult agrement, cu foarte multa distractie", a declarat marti ministrul de resort, Elena Udrea.

"Pentru zilele de 30 aprilie, 1 si 2 mai, deja locurile scoase la vanzare au fost cumparate. Mamaia este statiunea cu 90% grad de ocupare, dar s-au rezervat locuri de cazare si in Costinesti si Vama Veche. Totodata, turistii vor merge si in Neptun, acolo unde MDRT si-a concentrat actiunile in acest an, fata de anul trecut, cand aceste actiuni au fost organizate in Mamaia", a adaugat ea.

Ministrul a afirmat ca aceste actiuni sunt finantate de MDRT, precizand ca nu cunoaste ce suma a fost alocata in acest sens.

De asemenea, turistii se vor putea plimba si cu Bricul Mircea, in urma unei intelegeri facute intre MDRT si Ministerul Apararii Nationale, insa contra cost, in timp ce toate celelalte atractii si evenimente organizate de MDRT si patronatele din turism pe litoralul romanesc vor fi gratuite.

Federatia Patronatelor de Turism din Romania (FPTR) organizeaza mai multe concerte cu cei mai cunoscuti cantareti si spectacole gratuite in Mamaia si Navodari.

"Vom avea o parada cu peste 400 majorete in costumatii, in Mamaia, pe care alegorice, motociclete, masini tunate, masini de lux, trasuri. In Navodari vom organiza spectacole si participantilor li se vor oferi gratuit 10 tone de mancare, iar la final vom avea un foc de artificii de 10 minute", a precizat secretarul general al Federatiei Patronatelor de Turism din Romania (FPTR), Dragos Raducan.

Acesta a mentionat ca aceste spectacole costa 250-300.000 euro si au fost finantate de Hotelul Phoenicia si reteaua hoteliera Perla Majestic.

La randul sau, Asociatia Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), va organiza o defilare a operatorilor din turism, din Mangalia pana in Mamaia si chiar Navodari, cu autobuze supraetajate, dansuri dobrogene, tatare si o fanfara.

Altfel, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat marti ca tarifele pe litoralul romanesc au scazut in acest an cu 15% fata de anul trecut, in timp ce pe litoralul bulgaresc au ramas la fel.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#turisti litoral surprize 1 mai , #stiri Elena Udrea