Blocuri ANL inaugurate de Udrea si Ontanu

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 13:01
1804 citiri
Blocuri ANL inaugurate de Udrea si Ontanu

Ministerul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, si primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, au inaugurat miercuri ultimele doua din cele patru blocuri din ansamblul de locuinte pentru tineri construite in regim ANL din cartierul Colentina din Bucuresti, conform NewsIn.

Amplasamentul a fost construit in patru etape, fiecare bloc avand patru nivele plus mansarda si 83 de locuinte.

Primele doua blocuri au fost date in folosinta in 2008, iar al treilea si, respectiv, al patrulea bloc au fost inaugurate miercuri, cand 97 de familii de bucuresteni s-au mutat in locuinte noi, dintre care 40 de garsoniere si 57 de apartamente cu doua camere.

Beneficiarii locuintelor sunt tineri cu varsta de pana la 35 de ani, care lucreaza in sectorul 2.

Chiria pentru garsoniere este de 70 de lei pe luna, iar pentru apartamentele cu doua camere, 92 de lei pe luna.

Totodata, in ianuarie 2011 vor fi date in folosinta tinerilor 20 de locuinte, iar alte 49 sunt locuinte vor fi date chiriasilor evacuati din casele retrocedate.

Valoarea investitiei in constructia celor doua blocuri date in folosinta miercuri se ridica la 20 milioane lei, cate 10 milioane lei pentru fiecare bloc.

De asemenea, Primaria sectorului 2 a suportat cu doua milioane lei investitiile de viabilizare a terenurilor pe care se afla cele patru blocuri ANL (pentru retelele de gaze, apa, canalizare, electricitate si telefonie amenajarea aleilor de acces si construirea parcarilor de resedinta).

In prezent, Primaria sectorului 2 are inregistrate un numar de 2.458 de cereri actualizate anual pentru obtinerea de locuinte, dintre care 1.091 sunt cereri depuse pentru locuinte ANL de catre tineri pana la 35 de ani.

#anl, #blocuri, #colentina, #elena udrea, #locuinte, #neculai ontanu , #stiri Elena Udrea

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem