Bistrita Nasaud primeste 21 mil lei prin POR

Vineri, 06 Mai 2011, ora 11:12
1421 citiri
Bistrita Nasaud primeste 21 mil lei prin POR

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat vineri patru contracte de finantare prin Programul Operational Regional (POR), care vor fi implementate in judetul Bistrita Nasaud, in valoare totala de peste 21 de milioane de lei, informeaza NewsIn.

Proiectul Sisteme de supraveghere in vederea prevenirii criminalitatii in centrul istoric al municipiului Bistrita isi propune cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona municipiului Bistrita, prin achizitionarea si instalarea sistemului de supraveghere constand in infrastructura transfer date, echipamente transmisie date, camere video fixe si mobile montate in 48 de locatii si dispecerat central de monitorizare, se arata intr-un comunicat al MDRT.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 12 luni, este de 2.125.431,30 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.670.679,80 lei.

Proiectul Restaurarea si consolidarea cladirii monument istoric de categoria A - strada Nicolae Titulescu nr. 8 - Centru de arta traditionala "Casa cu lei" urmareste valorificarea potentialului turistic al cladirilor de patrimoniu din centrul istoric al municipiului Bistrita, recunoscute ca valori ale patrimoniului cultural de importanta nationala, prin restaurarea si consolidarea cladirii Casa cu Lei, alocarea de functionalitati noi, de Centru de arta traditionala, respectiv prin includerea acesteia in circuite turistice culturale, cu impact direct atat asupra cresterii atractivitatii turistice a municipiului Bistrita, cat si asupra consacrarii acestuia ca destinatie turistica nationala si europeana, arata MDRT.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 24 de luni, este de 3.786.838,48 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.796.032,61 lei.

Reabilitarea si modernizarea strazilor din zona centrala a municipiului Bistrita vizeaza reabilitarea infrastructurii publice urbane din municipiul Bistrita, prin modernizarea strazilor orasenesti si a trotuarelor din zona centrala a municipiului si crearea de parcari, care sa conduca la sporirea confortului participantilor la trafic - autovehicule si pietoni, sporirea sigurantei circulatiei, reducerea numarului de accidente, imbunatatirea mediului de viata si a confortului cetatenilor prin reducerea noxelor si a poluarii sonore, reducerea timpului de calatorie si reducerea consumului de carburanti auto.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 12 luni, este de 12.842.010,13 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 10.084.637,06 lei.

Proiectul "Responsabilitate sociala durabila prin modernizarea, dezvoltarea si echiparea cladirii Centrului de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane cu handicap din cadrul complexului de servicii sociale comunitare pentru adulti-Nuseni" va fi implementat timp de 12 luni si are o valoare totala de 3.015.772 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 2.063.644 lei.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#finantare, #linfrastructura, #atractivitate turistica , #stiri Elena Udrea