35 mil lei, finantare pentru infrastructura Calimanesti-Caciulata

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 18:15
1526 citiri
35 mil lei, finantare pentru infrastructura Calimanesti-Caciulata

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat miercuri doua contracte de finantare in cadrul Programului Operational Regional (POR), de circa 61,3 milioane lei, ce se vor implementa in judetul Valcea.

Proiectul "Mirajul Oltului - Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti - Caciulata" are o valoare toala de 34.981.301 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.075.538 lei.

Acest proiect se va derula pe parcursul a 31 de luni, potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Proiectul 'Mirajul Oltului - Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti - Caciulata' va creste atractivitatea ariei cu potential balnear natural Calimanesti - Caciulata, va imbunatati si extinde gradul de acces al turistilor la sursele de apa minerala si va crea facilitati pentru investitorii privati in vederea realizarii de noi capacitati de servicii integrate: parc acvatic si centru de relaxare in zona centrala a statiunii Calimanesti, parc de agrement si sport Jiblea, alei pietonale, pasarele si traseu de cura", potrivit MDRT.

De asemenea, se va derula o campanie de marketing care va contribui la imbunatatirea imaginii zonei la nivel national si international, spun reprezentantii ministerului.

Prin cel de-al doilea proiect, "Reabilitare si modernizare DJ 648 Ionesti - Olanu - limita Judet Olt, km 0+000 - 8+900 si constructie doua poduri din beton armat" se urmareste imbunatatirea starii tehnice a infrastructurii rutiere de pe drumul judetean 648, ce va conduce la reducerea costurilor si cresterea eficientei transportului de marfuri si persoane, a gradului de siguranta rutiera pentru utilizatorii drumului si a locuitorilor localitatilor tranzitate.

Durata de implementare a proiectului este de 37 de luni iar valoarea sa totala este de 26.401.746 lei, din care 20.919.123 lei este valoarea finantarii nerambursabile acordate.

In plus, se vizeaza fluidizarea traficului, eficientizarea transportului public, imbunatatirea accesului rutier in general, cresterea activitatii economice in zona si facilitarea crearii de noi locuri de munca, informeaza MDRT.

#turism, #infrastructura turistica, #finantare, #program operational regional , #stiri Elena Udrea