35 mil lei, finantare pentru infrastructura Calimanesti-Caciulata

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 18:15
1526 citiri
35 mil lei, finantare pentru infrastructura Calimanesti-Caciulata

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat miercuri doua contracte de finantare in cadrul Programului Operational Regional (POR), de circa 61,3 milioane lei, ce se vor implementa in judetul Valcea.

Proiectul "Mirajul Oltului - Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti - Caciulata" are o valoare toala de 34.981.301 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 11.075.538 lei.

Acest proiect se va derula pe parcursul a 31 de luni, potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Proiectul 'Mirajul Oltului - Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti - Caciulata' va creste atractivitatea ariei cu potential balnear natural Calimanesti - Caciulata, va imbunatati si extinde gradul de acces al turistilor la sursele de apa minerala si va crea facilitati pentru investitorii privati in vederea realizarii de noi capacitati de servicii integrate: parc acvatic si centru de relaxare in zona centrala a statiunii Calimanesti, parc de agrement si sport Jiblea, alei pietonale, pasarele si traseu de cura", potrivit MDRT.

De asemenea, se va derula o campanie de marketing care va contribui la imbunatatirea imaginii zonei la nivel national si international, spun reprezentantii ministerului.

Prin cel de-al doilea proiect, "Reabilitare si modernizare DJ 648 Ionesti - Olanu - limita Judet Olt, km 0+000 - 8+900 si constructie doua poduri din beton armat" se urmareste imbunatatirea starii tehnice a infrastructurii rutiere de pe drumul judetean 648, ce va conduce la reducerea costurilor si cresterea eficientei transportului de marfuri si persoane, a gradului de siguranta rutiera pentru utilizatorii drumului si a locuitorilor localitatilor tranzitate.

Durata de implementare a proiectului este de 37 de luni iar valoarea sa totala este de 26.401.746 lei, din care 20.919.123 lei este valoarea finantarii nerambursabile acordate.

In plus, se vizeaza fluidizarea traficului, eficientizarea transportului public, imbunatatirea accesului rutier in general, cresterea activitatii economice in zona si facilitarea crearii de noi locuri de munca, informeaza MDRT.

Străinii care au ales România pentru vacanță. Top 10 țări din care au venit cei mai mulți turiști până în august
Străinii care au ales România pentru vacanță. Top 10 țări din care au venit cei mai mulți turiști până în august
Peste 1,59 milioane de turiști străini s-au cazat în România de la începutul anului și până la finalul lunii august, arată datele oficiale publicate vineri, 4 octombrie. Primele zece...
#turism, #infrastructura turistica, #finantare, #program operational regional , #stiri Elena Udrea

Curs valutar

1 EUR = 4.9766 RON

0.0003

1 USD = 4.5135 RON

0.0050
  1. Avertismentul economiștilor pentru români: „Va fi jale în 2025". Câți bani primesc unii angajați ca să-și dea acum demisia
  2. Românii pot cumpăra titluri Tezaur începând de luni. Dobânzile, aceleași ca în septembrie
  3. Criza din fabricile României. Capcana economică din care industria nu a reușit să scape în 2024
  4. O companie a guvernului maghiar pregătește o lovitură de proporții în România. Vrea să preia o societate importantă dintr-un domeniu strategic
  5. Măsura dură ce ar putea afecta toți românii, din 2025: „Am avertizat, deja"
  6. Dimensiunea dezastrului! România are deficit de cont curent mai mare decât Franța, la un PIB de zece ori mai mic!
  7. Va renunța România la plafonarea prețurilor la energie? Ciolacu: "Comisia Europeană nu mi-a cerut niciodată nimic anormal"
  8. PSD pregătește impozitul progresiv înainte de campania electorală. Angajații ar putea rămâne cu sute de lei în plus în buzunar SURSE
  9. Județele unde românii câștigă cele mai mari salarii. 1 din 3 cetățeni se află la limita supraviețuirii
  10. Investiție uriașă de zeci de milioane de euro într-o fabrică de procesare a cartofilor pentru prăjit. Va fi cea mai mare din România și va produce de 6 tone pe oră