12.000 de turisti au fost pe litoral, cu ocazia Pastelui

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 22:41
1536 citiri
12.000 de turisti au fost pe litoral, cu ocazia Pastelui

Pe litoralul romanesc si-au petrecut vacanta de Paste circa 12.000 de persoane, a estimat ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Este pentru prima data cand litoralul este plin de Paste si speram ca acest lucru sa devina o traditie", a spus Elena Udrea duminica seara.

Turistii au fost atrasi pe litoral de evenimentele pregatite cu ocazia sarbatorii pascale de Ministerul Turismului, in colaborare cu Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral. Astfel, in Mamaia a fost organizat, sambata, un targ traditional de Paste, la care au participat mesteri populari din toata tara.

Slujba de Inviere, la care au participat circa 10.000 de credinciosi, a fost oficiata de Arhiepiscopul Tomisului pe plaja Modern din Constanta, iar Lumina Sfanta a fost adusa de la Ierusalim. O slujba de Inviere s-a organizat si pe plaja din Mangalia.

Potrivit primariei din localitate, la evenimentul religios au participat 15.000 de persoane. Duminica au avut loc, in statiunea Mamaia, concertele sustinute de Gheorghe Zamfir si Goran Bregovic, dar si un spectacol multietnic, intitulat "Sarbatoarea dobrogeana", si un spectacol de folclor romanesc, la care au cantat "Orchestra Lautarii" din Chisinau, Maria Dragomiroiu si ansamblul popular de dansuri Cindrelul Junii Sibiului.

Seara s-a incheiat cu un foc de artificii. Spectacole de muzica populara si usoara au avut loc si in Mangalia. Ziua de luni le-a adus turistilor o alta surpriza, si anume posibilitatea de a participa la o excursie gratuita, organizata de Asociatia Litoral, la manastirea Andrei, locul unde s-a nascut crestinismul pe aceste meleaguri.

De asemenea, in weekend, intrarea la muzeele din Constanta a fost gratuita. In plus, autobuzele etajate si telegondola din Mamaia au transportat sute de calatori.

Programul "Lumina la malul marii", organizat de Ministerul Turismului, in colaborare cu Consiliul Judetean Constanta, Primaria Constanta, Primaria Mangalia si Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului "Litoral", are drept scop promovarea litoralului romanesc pe plan intern ca destinatie turistica pentru petrecerea vacantei de Paste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#turisti, # litoral, # paste, # udrea , #stiri Elena Udrea