Udrea: Impartirea pe regiuni, benefica pentru atragere de fonduri europene

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 14:40
2053 citiri
Udrea: Impartirea pe regiuni, benefica pentru atragere de fonduri europene

O impartire pe regiuni ar ajuta la atragerea de fonduri europene, a afirmat joi ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, la conferinta "Coeziune teritoriala si competitivitate in contextul Strategiei Europa 2020".

"As mentiona ca noi am fost fermi sustinatori ai regionalizarii, ai noii impartiri administrativ-teritoriale a Romaniei si continuam sa spunem ca o impartire pe regiuni din punct de vedere al accesarii fondurilor europene si al finantarii marilor proiecte regionale din fonduri europene ar ajuta foarte mult. Dar sigur ca, pe langa argumentele tehnice, argumentul politic este prea puternic ca sustinerea noastra sa poata sa treaca peste el", a declarat Elena Udrea.

Chestiunea reorganizarii teritoriale este subiect de discutii aprinse in coalitie. Presedintele Traian Basescu a insistat in nenumarate randuri pentru reorganizarea teritoriala in vederea unei mai bune absorbtii a fondurilor europene. UDMR se opune insa acestei masuri, indiferent de solutiile avansate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Elena Udrea impartire regiuni, #impartire regiuni Romania, #atragere fonduri europene , #Ministrul Turismului