Videanu: Unele companii nu-si vor plati niciodata datoriile la stat

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 15:08
1448 citiri
Videanu: Unele companii nu-si vor plati niciodata datoriile la stat

Unele companii, precum Compania Nationala a Huilei (CNH), nu-si vor plati niciodata datoriile catre bugetul de stat, iar ANAF trebuie sa execute silit toate activele gajate, a declarat, joi, ministrul Economiei, Adriean Videanu, potrivit Mediafax.

"Unele companii nu-si vor putea plati niciodata datoriile. CNH nu are aceasta posibilitate (...). Acum restructuram servicul datoriilor", a afirmat Videanu, la videochatul ziarului Gandul.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al CNH, datoriile companiei ar putea creste in acest an cu 28%, la 4,11 miliarde de lei, de la 3,2 miliarde de lei in decembrie.

CNH, controlata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, este cel mai mare datornic catre bugetul de stat.

Videanu a adaugat ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va trebui sa execute acele active care sunt gajate deja, iar Ministerul va rascumpara o parte dintre aceste in vederea integrarii in cele doua societati energetice Electra si Hidroenergetica.

"ANAF sa execute activele gajate deja. Vom rascumpara unele active de la stat si le vom integra in cele doua societati energetice", a adaugat Videanu.

Electra va fi formata prin comasarea celor trei complexuri energetice din Oltenia - Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si sucursalele Hidroelectrica din Valcea, Sibiu si Targu Jiu.

Hidroenergetica va fi formata prin transformarea Hidroelectrica in societate nationala, si va pastra filialele Hidroserv Bistrita, Slatina, Portile de Fier, Curtea de Arges, Sebes, Hateg si Cluj, si va prelua, integral sau partial, si patrimoniulCompaniei Nationale a Huilei Petrosani.

Totodata, din Hidroenergetica vor mai face parte Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Paroseni si Termoserv Paroseni, toate filiale Termoelectrica.

Electrocentrale Paroseni si Termoserv Paroseni vor fi insa incluse in societatea nationala la o data ulterioara, pentru ca acestea sa poata obtine un imprumut in vederea finantarii unor investitii de mediu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#datorii stat cnh videanu , #stiri Electrocentrale Bucuresti