Termoelectrica reia discutiile cu Mechel pentru investitia la Doicesti

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 10:09
1947 citiri
Termoelectrica reia discutiile cu Mechel pentru investitia la Doicesti

Producatorul de energie electrica si termica Termoelectrica reia discutiile cu Mechel, grupul rus cu activitati metalurgice si miniere, pentru realizarea unei investitii la Doicesti, Mechel fiind singurul investitor interesat, a declarat pentru NewsIn directorul general Constantin Ioanitescu, citat de NewsIn.

"Forma finala a studiului de fezabilitate finantat printr-un imprumut nerambursabil acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in vederea stabilirii solutiei optime de echipare a trei dintre centralele sale, printre care se numara si centrala termoelectrica Doicesti, va fi disponibila la sfarsitul lunii aprilie 2010 si va fi pus la dispozitia singurului investitor interesat.

Termoelectrica a lansat deja invitatia catre firma Mechel pentru stabilirea unei intalniri si reluarea discutiilor", a precizat Constantin Ioanitescu.

Acesta precizeaza totodata ca, pe baza studiului de fezabilitate, se vor putea stabili lucrarile ce se vor derula la aceasta termocentrala.

"Toate variantele analizate au in vedere un grup nou, la nivel tehnologic si de varf si care respecta integral normele de protectia mediului", a adaugat directorul general al Termoelectrica, Constantin Ioanitescu.

Termoelectrica a negociat anterior pentru construirea unui grup nou la Doicesti cu Electrabel, dar si cu Mechel, care s-a retras de la negocieri in 2008.

Compania are in plan construirea unui bloc nou de condensatie pe lignit de putere unitara de 200-250 MW la SE Doicesti, o investitie noua care va conduce la cresterea capacitatatii de productie de energie electrica cu 200-250 MW.

"Lucrarea este conditionata de constituirea unei societati mixte cu capital majoritar privat", mai spun reprezentantii companiei.

De asemenea, Grupul CEZ din Cehia, impreuna cu Electrocentrale Galati si Termoelectrica au semnat la 20 noiembrie 2008 Memorandumul de Intelegere pentru proiectul termocentralei de la Galati, de pana in 400 MW, proiect estimat la circa 400 milioane euro.

Totodata, Termoelectrica si consortiul format din E.ON Kraftwerke GmbH si Enel au semnat la 18 iunie 2008 Memorandumul de Intelegere pentru construirea termocentralei de tip greenfield de la Braila, ale carei costuri se ridica la aproape un miliard euro.

In cadrul societatii mixte, Termoelectrica va contribui cu activele curente de la centrala Braila, iar consortiul format din E.ON si Enel va contribui cu banii necesari investitiei.

Aceasta unitate noua de productie pe baza de huila va avea o capacitate de 800 MW.

Termoelectrica este producatorul de stat de energie electrica si termica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura).

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Compania are patru sucursale (Sucursala Electrocentrale Borzesti, SE Braila, SE Doicesti si SE Paroseni) si sapte filiale (Termoservurile Braila, Borzesti, Doicesti, Paroseni, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#termoelectrica, # discutii, # mechel , #stiri Electrocentrale Bucuresti