Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Termoelectrica: pierderi de 295,2 mil lei, in 2009

Termoelectrica: pierderi de 295,2 mil lei, in 2009

Producatorul de energie electrica si termica de stat Termoelectrica a avut in 2009 pierderi de 295,2 milioane lei, acumulate din cauza majorarilor si penalitatilor aferente creditelor angajate de companie pana la 31 decembrie 2004, a declarat pentru NewsIn directorul general Constantin Ioanitescu.

In 2008, Termoelectrica a inregistrat pierderi de 344,7 milioane lei. De asemenea, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pe 2010, Termoelectrica estimeaza pentru acest an pierderi de 274 milioane lei.

Termoelectrica este producatorul de stat de energie electrica si termica prin arderea combustibililor fosili (carbuni) si hidrocarburi (gaze naturale si pacura).


Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.


Compania are patru sucursale (Sucursala Electrocentrale Borzesti, SE Braila, SE Doicesti si SE Paroseni) si sapte filiale (Termoservurile Braila, Borzesti, Doicesti, Paroseni, Electrocentrale Bucuresti, Electrocentrale Galati si Electrocentrale Deva).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1220 ori
Citeste mai multe despretermoelectrica energie electrica termica