Electra si Hidroenergetica vor avea din 2011 un management privat

Marti, 11 Mai 2010, ora 13:36
2408 citiri
Electra si Hidroenergetica vor avea din 2011 un management privat

Cele doua mari companii din sectorul energetic, pe care Guvernul vrea sa le infiinteze pana la 30 iunie, vor avea incepand de anul viitor un management privat, care sa nu fie afectat de schimbarile politice, a declarat marti intr-o conferinta de presa ministrul economiei, Adriean Videanu, potrivit NewsIn.

"In ceea ce priveste privatizarea managementului celor doua companii, pot spune ca nu am renuntat la aceasta idee. Privatizarea managementului, in diverse ocazii, s-a dovedit un beneficiu major in dezvoltarea unei companii. Managementul trebuie sa fie privatizat pe termen de 10 - 15 ani, astfel incat societatile sa nu fie afectate de schimbarile din mediul politic", a declarat ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu.

Acesta a precizat totodata ca o parte din activele Electra si Hidroenergetica vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) la inceputul anului 2011.

"Dupa infiintarea celor doua mari companii din sectorul energetic, cand vom avea un istoric al acestora de sase luni, vrem sa listam si aceste doua companii pe BVB", a adaugat Videanu.

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetic Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare.

#electra, #hidroenergetica, #management, #privat, #videanu , #stiri Electrocentrale Bucuresti