Electra si Hidroenergetica, infiintate in martie 2011

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 00:41
1915 citiri
Electra si Hidroenergetica, infiintate in martie 2011

Cele doua mari companii ce vor rezulta prin reorganizarea sectorului energetic din Romania, gigantii Electra si Hidroenergetica, vor fi infiintate spre sfarsitul primului trimestru al anului viitor (luna martie), a declarat pentru NewsIn administratorul proiectului Electra, Constantin Balasoiu.

"Noi speram sa le punem in functiune spre finalul primului trimestru.

Mai ales ca noi (Complexul Energetic Craiova) deja am castigat definitiv si irevocabil procesul cu Fondul Proprietatea, care solicitase actiuni gratuite pentru a-si majora participatia la C.E. Craiova si la Nuclearelectrica, astfel ca nu vedem alte impedimente in calea infiintarii celor doua companii", a precizat Constantin Balasoiu.

Altfel, acesta a afirmat ca societatea pe care o conduce, Complexul Energetic Craiova, a sistat proiectul grupului nou de 500 MW, pe care vroia sa il construiasca la companie, pana la infiintarea Electra si Hidroenergetica.

"Si aceasta pentru ca era vorba de o investitie in cadrul unui holding, in cadrul Electra, asa ca vom astepta punerea in functiune a acesteia, ca sa putem da drumul la proiect", a mentionat Balasoiu.

Termenul initial de punere in functiune al celor doua mari companii energetice fusese anuntat de autoritati pentru 1 iulie.

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), parte din Compania Nationala a Huilei dupa restructurare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#electra, #hidroenergetica, #companii, #sector energetic, #energie , #stiri Electrocentrale Bucuresti