Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Circa 2.900 de angajati vor fi disponibilizati la CNH, SNLO, Rovinari, Turceni si Termoelectrica

Circa 2.900 de angajati vor fi disponibilizati la CNH, SNLO, Rovinari, Turceni si Termoelectrica

Compania Nationala a Huilei (CNH), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), complexurile energetice Rovinari si Turceni si compania Termoelectrica vor disponibiliza in acest an in total circa 2.900 de angajati, potrivit secretarului de stat din Ministerului Economiei, Tudor Serban.

Astfel, 1.600 de angajati vor fi disponibilizati la CNH, 600 la SNLO, cate 200 de la termocentralele Rovinari si Turceni si 300 la Termoelectrica, a declarat Serban, pentru NewsIn, precizand ca este vorba de cifre aproximative.

La jumatate lunii decembrie, Tudor Serban declara pentru NewsIn ca peste 2.000 angajati vor fi disponibilizati in 2010 din companii ale Ministerului Economiei, dupa ce in 2009 ministerul a disponiblizat 2.030 de angajati din 13 societati aflate sub autoritatea sa.


Cele mai multe disponibilizari s-au facut in 2009 la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, unde au fost concediati 600 de angajati din cei 9.000, la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) - Drobeta Turnu Severin (306) si la Termoelectrica (200).


De asemenea, la Complexurile Energetice Turceni si Craiova au fost disponibilizati cate 150 de angajati, iar la Electrocentrale Bucuresti alte 100 de persoane au ramas fara slujba.


La Minbucovina Vatra Dornei, 137 de salariati si-au pierdut slujba, in timp ce la Moldomin - Moldova Noua, 102 angajati au fost concediati.


Alte societati la care s-au facut concedieri colective in 2009 sunt Complexul Energetic Rovinari (75 angajati), Electrocentrale Deva (70 angajati), Electrocentrale Galati (60 angajati), Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti (45 angajati) si Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului "Minvest" Deva (cu 35 angajati disponibilizati).


Autoritatile romane s-au angajat in fata FMI, in noua scrisoare de intentie din august 2009, sa monitorizeze zece mari companii publice cu probleme si sa fixeze plafoane la cheltuielile salariale ale firmelor ce primesc subventii.


Companiile care se afla sub monitorizare in prima faza sunt C.N. Cai Ferate CFR, S.N. Transport CFR Calatori, CN a Huilei, Termoelectrica, C.N. de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, Electrificare CFR si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3053 ori
Citeste mai multe despreangajati disponibilizari me