Alti peste 2000 de angajati ai ME vor fi disponibilizati in 2010

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 15:26
1906 citiri
Alti peste 2000 de angajati ai ME vor fi disponibilizati in 2010

Alti peste 2.000 angajati vor fi disponibilizati anul viitor din companii ale Ministerului Economiei, dupa ce si in 2009 ministerul a disponiblizat 2.030 de angajati din 13 societati aflate sub autoritatea sa, a declarat Agentiei NewsIn secretarul de stat din minister, Tudor Serban.

"Cei mai multi dintre acestia, circa 1.100, vor fi concediati de la CNH (Compania Nationala a Huilei) Petrosani, la SNLO (Societatea Nationala a Lignitului Oltenia) 300 de mineri, dar si de la cele trei complexuri energetice din Oltenia, Turceni, Rovinari si Craiova.

Si la toate filialele Termoelectrica vor fi facute disponibilzari", a mai spus Tudor Serban.

De asemenea, Ministerul Economiei (ME) a disponibilizat in acest an 2.030 angajati din 13 societati aflate sub autoritatea sau in coordonarea ME, potrivit unei Hotarari de Guvern publicate la 24 august in Monitorul Oficial.

Cele mai multe disponibilizari s-au facut la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), unde au fost concediati 600 de angajati din cei 9.000, la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) - Drobeta Turnu Severin (306) si la Termoelectrica (200).

De asemenea, la Complexurile Energetice Turceni si Craiova au fost disponibilizati cate 150 de angajati, iar la Electrocentrale Bucuresti alte 100 de persoane au ramas fara slujba.

La SC Minbucovina Vatra Dornei, 137 de salariati si-au pierdut slujba, in timp ce la SC Moldomin SA - Moldova Noua, 102 angajati au fost concediati.

Alte societati la care s-au facut concedieri colective in acest an sunt Complexul Energetic Rovinari (75 angajati), Electrocentrale Deva (70 angajati), Electrocentrale Galati (60 angajati), Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti (45 angajati) si Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului "Minvest" Deva (cu 35 angajati disponibilizati).

In prezent, Ministerul Economiei administreaza circa 100 de companii, societati, institute de cercetare, agentii si asociatii. 

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#angajati, # ministerul, # economiei, # disponibilizati , #stiri Electrocentrale Bucuresti