Tranzactie cu energie electrica de peste 1 milion lei la BRM

Luni, 14 Iunie 2010, ora 18:05
1693 citiri
Tranzactie cu energie electrica de peste 1 milion lei la BRM

Asam Iasi a achizitionat 5.800 MWh de energie electrica, in sedinta de tranzactionare organizata, luni, in Ringul energiei electrice al Bursei Romane de Marfuri (BRM), se arata intr-un comunicat al institutiei, informeaza Mediafax.

Compania Asam Iasi a achizitionat luni la BRM, in urma unui ordin initiator de cumparare, o cantitate de 5.800 MWh energie electrica, pentru a-si acoperi necesarul de energie in perioada 1 august 2010- 30 iunie 2011.

Castigatoarea licitatiei de furnizare a fost Transenergo Com, care va livra cantitatea de energie sus-mentionata la pretul de 179,52 lei/MWh.

Preturile de pornire ale licitatiei au variat intre 200 si 250 lei/MWh.

Valoarea totala de tranzactionare se cifreaza la 1.041.216 lei.

Ringul energiei electrice a fost lansat la BRM in februarie 2007, iar primele tranzactii cu energie au avut loc o luna mai tarziu.

Pana in prezent au fost organizate in ringul bursier 42 tranzactii cu energie electrica insumand peste 173 milioane lei.

Printre operatorii economici care au tranzactionat energie electrica prin BRM, se numara: Spitalul Orasenesc Targu - Neamt, RATB, Regia Autonoma Oradea Transport Local, RAT Craiova, RATUC Cluj, Electrica, Electrica Transilvania Sud, Ten Transilvania Energy, SUBEX, Mecanica Ceahlau Piatra - Neamt, CET Iasi, Apa Serv Satu Mare, Compania de Apa Oradea, Uzina Termoelectrica Giurgiu si CFR Calatori Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactie energie electrica brm pret , #stiri Electrica Transilvania Sud