Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul ar putea obtine trei miliarde euro din privatizarea celor 62 de societati aflate in plan pe anul 2007

Statul ar putea obtine trei miliarde euro din privatizarea celor 62 de societati aflate in plan pe anul 2007

Statul ar putea incasa circa trei miliarde euro din privatizarea celor 62 de societati aflate in planul de privatizare pe anul 2007, a declarat vineri, pentru Rompres, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului(AVAS), Teodor Atanasiu.

'A fost o adevarata discutie pe acest subiect datorita faptului ca multi au apreciat ca suma de 600 milioane lei prognozata ca venituri in bugetul AVAS este mica, daca luam in considerare doar banii incasati din vanzarea Electrica Muntenia Sud. AVAS nu este insa actionar la Electrica Muntenia Sud, ci la Electrica SA. Astfel, pretul obtinut prin privatizare va ajunge la bugetul de stat si nu la bugetul AVAS, e o diferenta. ', a spus Atanasiu.

Presedintele AVAS a subliniat ca Autoritatea va contabiliza doar o treime din aceasta suma.

' Daca avem in vedere ce bani vor ajunge la bugetul de stat, pentru toate cele 62 de societati, in urma procesului de privatizare realizat de AVAS, pot sa va spun ca speram sa obtinem peste trei miliarde de euro, dar repet nu toata suma va fi contabilizata la AVAS', a explicat presedintele AVAS.

Din cele 62 de societati, la noua companii procedurile de valorificare a participatiilor sunt deja in vigoare, la alte 26 de societati urmand sa fie scoase la vanzare pachetele de actiuni pana in trimestrul trei al acestui an.

De asemenea, AVAS va privatiza si 27 de societati comerciale preluate de la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), 16 societati din acest portofoliu urmand sa fie scoase la vanzare.

Cele mai importante societati provenite de la OPSPI si care vor fi privatizate pana la sfarsitul anului sunt complexele energetice de la Turceni, Rovinari si Craiova si companiile Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Muntenia Sud.

Peste 80 la suta din societatile comerciale cu capital majoritar de stat din portofoliul AVAS nu sunt atractive la privatizare.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 853 ori