Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Revista presei economice, 10 Mai 2006

Revista presei economice, 10 Mai 2006

Creditele de consum - preferatele romanilor * Volksbank si HVB isi alunga clientii cu taxe abuzive * Asirom a lansat o polita pentru interventiile chirurgicale * Cosmote a preluat Germanos pentru 1,58 miliarde euro * Explozie de mall-uri in Romania * Roaming la o treime la Vodafone * Volvo se da pe mina femeilorFinante, Banci

Creditele de consum - preferatele romanilor

Creditele in lei contractate de populatie se ridicau, in luna aprilie, la valoarea totala de peste 32,645 miliarde RON, iar cele in valuta, la valoarea totala de 32,67 miliarde RON. (Banii Nostri)

Bucurestenii fruntasi la conturi bancare

Capitala conduce in topul clientilor bancari. In luna martie, la nivelul Bucurestiului, erau 2.917.478, din cei 17.964.661 clienti, la nivel national. Dintre acestia, 2.633.049 sunt persoane fizice. (Banii Nostri)

Volksbank si HVB isi alunga clientii cu taxe abuzive

Pe langa dobanzile mari la credite, birocratie, garantii peste garantii, unele banci au venit cu o serie de taxe sau comisioane pentru clientii lor, care nu-si gasesc nici o explicatie. (Gandul)

Romanii strang bani pentru creditare in sistem colectiv

Piata de economisire-creditare in sistem colectiv a inceput sa prinda teren si in Romania. (Jurnalul National)

Raiffeisen Banca pentru Locuinte da startul creditarii

Anul acesta, Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) va investi in jur de 6 milioane de euro pentru extinderea retelei de distributie, promovarea produsului oferit, pentru dezvoltarea suportului IT, infiintarea unui call-center. (Romania Libera)

Alte articole cu subiecte similare

Rezultate neasteptate pentru RBL (Banking News)

Colectarea punctelor pentru sistemul de pensii private, din 2007

Primele colectari in sistemul de pensii private vor avea loc incepand cu anul viitor. (Curierul National)

Asirom a lansat o polita pentru interventiile chirurgicale

Asirom a anuntat, marti, lansarea unei asigurari medicale pentru interventii chirurgicale, denumita comercial Medical Select, in baza careia persoana asigurata primeste o indemnizatie pentru interventii chirurgicale ca urmare a unei boli sau a unui accident. (Hotnews)

Creditele se pot rambursa prin Posta Romana si la miezul noptii

Incepand cu data de 15 mai, zece oficii postale informatizate din tara vor avea program de lucru 24 de ore din 24, de luni pana duminica inclusiv. (Banking News)

Pinochio de la CEC si Gepetto de la BNR

In urma cu doua luni, am publicat un articol in care aratam ca CEC-ul semnase un contract de transfer de bani din strainatate cu o firma obscura din Statele Unite. (Ghiseul Bancar)

BCR vrea sa recupereze 20 milioane de euro din vanzarea de compresoare si abatoare

BCR are de recuperat creante de peste 76 milioane RON (echivalentul a 22 milioane euro) in primele doua luni ale anului, rezultate din credite neperformante. (Adevarul)

Burse, Investitii

Lichiditate ridicata in sedinta de ieri la BVB

Valoarea tranzactionata ieri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost de 50,87 milioane lei (14,69 milioane EUR, 18,76 milioane USD), in crestere semnificativa fata de sedinta precedenta. (Curierul National)

Alte articole cu subiecte similare

Cele mai lichide actiuni, pe scadere (Romania Libera)

Actiunile firmelor petroliere scad de teama unui nou impozit (Ziarul Financiar)

Cinci oferte la Electrica Sud

Companiile CEZ (Cehia), Enel (Italia), Gaz de France, Iberdola (Spania) si RWE Energy (Germania) au depus ieri oferte finale pentru preluarea pachetului de 67,5% din actiunile detinute de stat la Electrica Muntenia Sud. (Evenimentul Zilei)

Alte articole cu subiecte similare

Cinci oferte pentru lumina din noptile Bucurestiului (Cotidianul)

Antibiotice Iasi, la privatizare in septembrie

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va numi comisia de privatizare a societatii farmaceutice Antibiotice Iasi, cea mai importanta companie din portofoliul institutiei, in termen de 30 de zile. (Adevarul)

Leul tot mai puternic in raport cu principalele valute

Moneda nationala a inregistrat tendinte pozitive, in mare parte datorata vanzarilor de valuta cu valori medii, majoritar de la investitori straini. (Banii Nostri)

AVAS vinde Antibiotice Iasi

Anuntul de privatizare a societatii Antibiotice Iasi se va face cel mai tarziu in luna septembrie. (Jurnalul National)

Alte articole cu subiecte similare

Antibiotice Iasi se marita-n toamna (Ziua)

Cat va lua statul pe Antibiotice? (Curierul National)

Euro se mentine in jurul pragului de 1,27 dolari

Dupa ce a urcat acum doua zile la aproape 1,28 dolari, maximul ultimelor 12 luni, ieri euro a facut un pas inapoi, paritatea fluctuand pe pietele europene intre 1,2662 si 1,2712 dolari, pentru ca odata cu deschiderea pietelor americane moneda unica sa urce la 1,2720 dolari. (Curierul National)

Derivatele pe RRC au scazut pentru iunie la 0,088 lei

Vedetele de ieri ale pietei la termen de la Sibiu au fost derivatele pe RRC. (Curierul National)

SIF Banat-Crisana isi pregateste actionarii pentru raportul trimestrial

Cu cateva zile inainte de publicarea, pe 12 mai 2006, a raportului trimestrial, SIF Banat-Crisana a remis un comunicat de presa prin prisma caruia si-a atentionat actionarii privitor la continutul respectivului document. (Smart Bank)

Afaceri, Companii

Cosmote a preluat Germanos pentru 1,58 miliarde euro

Cel mai mare operator de telefonie mobila din Grecia, Cosmote Mobile Telecommunications SA, a ajuns la un acord privind preluarea retailerului de echipamente de telecomunicatii Germanos SA pentru suma de 1,58 miliarde euro. (Banii Nostri)

Alte articole cu subiecte similare

Cosmote a preluat Germanos (Evenimentul Zilei)

Cosmote a preluat 42% din pachetul de actiuni Germanos (Cronica Romana)

Cosmote cumpara 42% din actiunile Germanos (Hotnews)

Ambient si Dedeman isi impart tara in doua

Piata de retail a materialelor de constructii din zona Ardealului si Moldovei este dominata de doi mari jucatori regionali. (Adevarul)

Marcile scumpe ne scapa de frustrari

Eliberati de comunism, romanii vor sa demonstreze ca pot mai mult. Caracteristica se vede in preferintele de consum. (Cotidianul)

Fermele de pui vor relua exportul in Uniunea Europeana

Crescatorii de pasari ar putea relua exporturile de carne de pasare in cateva saptamani, in urma inchiderii ultimelor focare de gripa aviara de pe teritoriul Romaniei. (Cronica Romana)

Crescatori de melci pagubiti de o firma italiana

La inceputul anului 2004 si pe parcursul anului 2005 in presa centrala, locala si la televiziuni a inceput o propaganda economica initiata si sustinuta de Institutul de Elicicultura din Cherasco Italia, prin firma colaboratoare din Romania A"La casa della lumaca di Cagnassola GianiA" . (Cronica Romana)

Explozie de mall-uri in Romania

HVB Bank Romania si Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) finanteaza cu peste sase milioane euro construirea centrului comercial Magnolia, ce va fi inaugurat de compania Temvar Center in Brasov, in noiembrie 2006. (Banii Nostri)

Alte articole cu subiecte similare

HVB da 6 milioane de euro pentru un mall in Brasov (Curierul National)

HVB Bank Romania si BA-CA finanteaza constructia unui nou mall in Brasov (Banking News)

Dupa 2007, va creste sectorul serviciilor, vor disparea firmele mici din industria textila

IMM-urile nu vor da faliment pe capete odata cu integrarea. Din contra, s-ar putea sa asistam chiar la o crestere a numarului acestora, fiindca piata o va cere. (Gandul)

Cross Lander A- amendata de Consiliul Concurentei cu 6,7 miliarde lei

Strategicul John Perez va da socoteala autoritatilor romane pentru ilegalitatile pe care le-a savarsit la societatea ARO Campulung. (Gandul)

Alte articole cu subiecte similare

ARO, amendat cu 6,6 miliarde de lei pentru ca a incalcat legea concurentei (Gardianul)

Investitie de cinci milioane de euro

Cu prilejul aniversarii a 200 de ani de imbuteliere industriala a apei minerale la Borsec, Romaqua Group a lansat ieri in exploatare o noua linie tehnologica. (Romania Libera)

It&C

Roaming la o treime la Vodafone

Vodafone Romania lanseaza astazi un nou serviciu, care va permite clientilor operatorului de telefonie mobila sa efectueze convorbiri internationale catre statele europene la tarife de trei ori mai reduse. (Evenimentul Zilei)

Alte articole cu subiecte similare

Vodafone Europa, serviciu cu tarife de trei ori mai mici decat cele standard (Smart Financial)

SMS-ul s-a angajat in publicitate

Intr-o piata media din ce in ce mai fragmentata, in care companiile cauta modalitati de comunicare cit mai inedite, reclama pe telefonul mobil este una dintre solutii. (Cotidianul)

90% dintre noi nu se despart de celular

Un studiu de piata dezvaluie preferintele romanilor. (Cotidianul)

UE si-a tras domeniu cu gard

Romanii sau persoanele care nu locuiesc in UE nu pot inregistra, teoretic, domenii cu noua terminatie, dar pot fenta aceasta prevedere. (Cotidianul)

Telecomunicatiile - cel mai cautat domeniu pentru investitii directe

In primele patru luni din 2006 valoarea investitiilor directe, cu impact semnificativ in economie, a ajuns la aproape 400 de milioane de dolari. (Banii Nostri)

Hacker britanic la Guantanamo

Un tribunal din Marea Britanie va hotari astazi daca Gary McKinnon, hackerul care a cotrobait prin computerele de la NASA si Pentagon, va fi extradat in SUA. (Jurnalul National)

Auto

Volvo se da pe mina femeilor

Presedintele Volvo pe Europa Centrala si de Est, Wim Maes, spune la ce ar trebui sa ne asteptam de la noul concept-car. (Cotidianul)

R8 se pregateste de fuga

Pregatirile pentru productia noului Audi R8, o masina sport autentica, se desfasoara in ritm alert la uzina Audi din Neckarsulm. (Curierul National)

General Motors ajunge la profit dupa ce a previzionat pierderi

General Motors (GM), cel mai mare producator de automobile din lume, a anuntat ca a inregistrat profit in primul trimestru, in loc de pierderile raportate anterior, dupa ce a modificat metodologia contabila. (Curierul National)

Stiri economice

Cum "ieftinim" benzina cu o taxa in plus

Guvernul cotei unice cocheteaza cu impozitul progresiv pe profit. (Evenimentul Zilei)

Contribuabilii pot decide soarta a 41 milioane de euro

Contribuabilii romani au in mana soarta a 41 milioane de euro, de care pot dispune dupa propria lor dorinta in cadrul programului 2%. (Adevarul)

Romania risca sa piarda sute de milioane de euro

Incapacitatea Romaniei de a accesa fondurile europene da din ce in ce mai mult de gandit atat oficialilor de la Bruxelles, cat si guvernantilor. (Adevarul)

Contractele nominale de munca pentru Spania sunt angajamente directe intre angajator si lucrator

Gestionarea contractelor nominale de munca pentru Spania nu se realizeaza prin intermediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) sau al Departamentului pentru Munca in Strainatate. (Cronica Romana)

Alte articole cu subiecte similare

Si romanii care lucreaza in strainatate trebuie sa depuna declaratiile de venit (Gandul)

Unele venituri din strainatate trebuie declarate pana pe 15 mai (Romania Libera)

Declaratii fiscale pentru veniturile din strainatate (Hotnews)

DNA intarzie cu raspunsurile la neregulile proiectelor SAPARD

Din cele cinci dosare trimise la DNA, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (fosta SAPARD) a primit doar un singur raspuns. (Gandul)

Alte articole cu subiecte similare

400 milioane de euro de la SAPARD zac in conturi, din lipsa de proiecte (Gardianul)

Ministerul Finantelor tine secrete modificarile la Codul Fiscal pana la 1 iulie

Dupa luni de tatonari si informatii contradictorii, discutiile pe marginea Codului Fiscal intra, vrand-nevrand in linie dreapta, data fiind obligativitatea adoptarii acestuia de Parlament pana la 1 iulie. (Gardianul)

Premiere care arata ca gluma se ingroasa!

Transferurile in strainatate sub forma repatrierii de profituri cresc. (Romania Libera)

Cresterea preturilor la utilitati, in corelatie cu tintirea inflatiei

Calendarul majorarii preturilor la utilitati va fi stabilit in urmatoarele doua-trei saptamani, dupa discutiile care vor avea loc intre reprezentantii autoritatilor de reglementare si cei ai BNR, astfel incat tinta de inflatie pentru acest an sa nu fie depasita. (Curierul National)

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1048 ori