Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile de investitii vad randamente de 20%-30% in Romania, pentru 2007

Fondurile de investitii vad randamente de 20%-30% in Romania, pentru 2007

Fondurile straine de investitii mizeaza pe randamente de 20%-30% pentru plasamentele din 2007 in Romania, potrivit raportului prezentat luni de compania de consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri PricewaterhouseCoopers (PwC).

"Rentabilitatile asteptate si acceptate de catre fondurile de investitii ce vor intra pe piata in acest an sunt preconizate sa scada catre valori situate in jurul a 20%-30% pe an", se precizeaza in raportului companiei de consultanta.

Sectoarele cele mai atractive pentru fondurile de investitii sunt: farmaceutic, servicii financiare, constructii si materiale de constructii, conform declaratiilor facute in presa de catre reprezentanti ai diverselor fonduri, se mai arata in comunicat.

Sectorul asigurarilor si cel al serviciilor bancare sunt prevazute sa faca obiectul unor consolidari viitoare, ca urmare a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana (UE).

Potrivit studiului PricewaterhouseCoopers, constructiile (in special materialele de constructii), imobiliarele si comertul en-detail vor reprezenta principalele domenii in care se vor desfasura viitoarele fuziuni si achizitii in 2007, dar si pe termen mediu.
Cea mai importanta privatizare din acest an este preconizata a fi vanzarea producatorului de medicamente Antibiotice SA Iasi (ATB), companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). O alta companie asteptata a fi scoasa la vanzare este producatorul din industria chimica Oltchim SA Ramnicu Valcea (OLT), de asemenea listat la BVB.

Fosta fabrica de automobile Daewoo Craiova si producatorul de locomotive Electroputere SA Craiova (EPT), listat pe BVB, au fost scoase din nou la privatizare, la inceputul lunii martie. Trei filiale de furnizare si distributie de energie electrica ale Electrica sunt asteptate la vanzare. Vanzarea uneia din filiale, Electrica-Muntenia Sud, a fost deja agreata de catre Enel, si se estimeaza sa atinga un miliard de dolari, reprezentand vanzare de actiuni si majorare de capital.

Dupa finalizarea strategiei energetice (mai-iunie), sunt planificate privatizarile complexelor energetice Craiova, Turceni si Rovinari, conform declaratiilor Ministrului Economiei si Comertului.

Pe langa aceste privatizari, sunt asteptate tot mai multe vanzari de active apartinand unor companii detinute de stat (ex. Tractorul, Carom etc).

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori